Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Regio

Hovenier en meewerkend voorman/-vrouw groenvoorziening

IBN | mbo | Uden
Geplaatst: 11/05/2021


Hovenier en meewerkend voorman/-vrouw groenvoorziening

Cuijk/Oss/Uden/Veghel, 32-37 uur

Iedereen kan jouw werk straks bewonderen. Want in de regio Noordoost-Brabant is IBN in liefst elf gemeenten verantwoordelijk voor het groenonderhoud. Speelweides, bedrijfstuinen, groenstroken: dankzij onze teams liggen deze plekken er pico bello bij. En misschien ook wel dankzij jou! Heb je groene vingers? En vind je het heerlijk om buiten te werken? Dan is een baan als hovenier of meewerkend voorman/-vrouw zeker iets voor jou!

Dit ga je doen

Op de locatie waar je aan de slag gaat als meewerkend voorman/-vrouw bespreek je met je team wat er op een dag moet gebeuren. Van onkruid bestrijden en hagen knippen tot zwerfvuil opruimen en struiken planten. Zelf werk je ook mee aan de projecten. Ondertussen sta je klaar voor je collega’s, die vaak wat extra begeleiding nodig hebben. Zo leer je ze over het groenvak en wat er in werksituaties van hen verwacht wordt. Ook ben je verantwoordelijk voor de planning van de werkzaamheden, regel je de materialen, registreer je de gewerkte uren van je medewerkers en controleer je het werk.

Als hovenier ga je bomen snoeien, hagen knippen, onkruid bestrijden: samen met je collega’s voer je verschillende groenwerkzaamheden uit. Hierbij pak jij vooral de machinale klussen op. Lekker in de weer met de bosmaaier, heggenschaar en kettingzaag. Ondertussen sta je klaar voor je collega’s, die soms met vragen over groenonderhoud bij je aankloppen. De meewerkend voorman/-vrouw stuurt de groep aan. Als deze collega afwezig is, ben jij de kartrekker van het team.

Kortom: kies voor één van deze twee groene banen en …

 • Ga aan de slag in een gezellig team waarin iedereen bereid is elkaar te helpen.
 • Werk dagelijks in de buitenlucht.
 • Zorg voor trotse collega’s en tevreden klanten.

Alvast kennismaken met collega’s? Ontmoet Bas en Jordi: www.youtube.com.

Dit krijg je van ons

 • Voor de meewerkend voorman/-vrouw gaat het om een salaris tussen € 2.329,25 en € 2701,38 bruto per maand volgens de cao Hoveniers, op basis van een 37-urige werkweek.
 • Voor de hovenier gaat het om een salaris tussen € 2.203,32 en € 2.508,43 bruto per maand volgens de cao Hoveniers, op basis van een 37-urige werkweek.
 • Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • 8% vakantiegeld.
 • Een goede pensioenregeling.
 • 25 vakantiedagen.
 • Alle benodigdheden voor het uitoefenen van je functie, zoals functionele werkkleding en modern gereedschap. De meewerkend voorman-/vrouw ontvangt ook een mobiele telefoon en tablet.
 • Een compleet en passend pakket met opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden via het IBN Leerhuis.
 • Volop aandacht voor jouw gezondheid, onder meer met kookworkshops, sportieve activiteiten en leefstijlcoaching. Ook krijg je gratis fruit op je werkplek.
 • Deelname aan het IBN Fietsplan.

Jouw team

Je gaat aan de slag bij de businessunit Openbare Ruimte van IBN, die gericht is op groenonderhoud in brede zin: beheer, onderhoud en incidenteel aanleg. Dit doen we met name voor gemeenten en bedrijven in het noordoosten van Noord-Brabant.

Als meewerkend voorman/-vrouw stuur je een vaste ploeg van 6 tot 8 personen aan en verdeel je het werk op basis van dagelijkse schema’s. Als hovenier voer je samen met jouw collega’s alle voorkomende werkzaamheden uit. De werkverdeling wordt gemaakt op basis van de globale planningen die de meewerkend voorman/-vrouw krijgt van de voorman/-vrouw A of projectleider.

Collega aan het woord

Jan werkt als voorman A in de groenvoorziening bij IBN.
“Elke dag ben je samen met je ploeg in het groen bezig en zorg je dat onze klanten tevreden zijn. Samen met je collega’s breng je de klus tot een goed einde. Het groen ziet er weer netter uit aan het einde van je werkdag; je ziet meteen resultaat. En daar genieten andere mensen ook van.”

Dit ben jij

Je werkt graag buiten en vindt het leuk om machinale klussen te verrichten. Het is dan ook geen probleem voor jou om fysiek bezig te zijn. Je bent makkelijk in de omgang, waarbij je collega’s op een positieve manier motiveert. Je houdt van samenwerken en vindt het leuk om mensen te laten groeien. Bijvoorbeeld door ze te motiveren de beste resultaten te behalen en ze taken te laten uitvoeren waarin ze uitblinken.

Verder heb je:

 • Basiskennis van planten en bomen.
 • Een mbo-diploma (in de groene leefomgeving of vergelijkbare richting) is wenselijk.
 • VCA Basis. Heb je dit niet? Dan kun je dit certificaat bij ons behalen.
 • Rijbewijs B(E).

IBN: met werk meer mens

Voor veel mensen is werk niet vanzelfsprekend. Voor al deze mensen zijn wij er, al meer dan 25 jaar. We vinden het belangrijk dat mensen weer mee kunnen doen. En dat ze vanuit hun eigen talenten en ambities kunnen bouwen aan hun loopbaan. Zo leiden we mensen op tot vakkrachten, zodat ze aan de slag kunnen bij een werkgever uit ons grote netwerk. Of we zetten ze in binnen onze eigen teams voor onder meer schoonmaak, groenonderhoud en assemblage. Zo maken we mensen gelukkig en de samenleving mooier. Want werken betekent meedoen en meetellen. De betrokkenheid binnen onze organisatie is groot: iedereen zet zich in om de wereld een stukje mooier te maken en heeft daarin een belangrijk aandeel.

Hoe we bij IBN een rol van betekenis spelen voor mensen? Lees en bekijk de interviews met trotse medewerkers.

Word jij onze nieuwe collega?

Reageren kan heel makkelijk via de sollicitatiebutton.

Vragen?

Wil je meer informatie over de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Mari Banken, rayonleider unit Openbare Ruimte, via 0413 – 28 29 07 of mbanken@ibn.nl.
Kijk ook naar dit filmpje voor meer informatie: www.youtu.be.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.