Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Regio

Teamleider Midden-Limburg

Staatsbosbeheer Provinciale Eenheid Limburg / CeresRecruitment bv | hbo | Herkenbosch
Geplaatst: 17/05/2021


Ben jij de teamleider, die leiderschap combineert met passie voor natuurbeheer? Samen met jouw team verantwoordelijk zijn voor de natuurgebieden in Midden-Limburg? Kom dan werken bij Staatsbosbeheer in Herkenbosch!

Staatsbosbeheer PE Limburg zoekt een teamleider, die zich samen met zijn team inzet voor de bijzondere natuurgebieden in Midden-Limburg. De Eenheid is dagelijks bezig met het kwalitatief goed beheren van 13.000 ha natuur, het verder ontwikkelen en uitbreiden van deze natuur, waarbij maatschappelijke doelen zoveel mogelijk worden meegenomen. Naast het Beheren van onze gebieden is het Beleven en Benutten heel belangrijk (de 3 B’s). Maatschappelijke doelen liggen onder andere op het gebied van duurzaamheid zoals alternatieve energiebronnen (wind, water, zon) en toename oppervlakte bos en gezondheid, zoals recreatie en natuurbeleving.

De Eenheid Limburg heeft 3 werkgebieden, namelijk Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg. In elk gebied werkt een beheerteam die bestaat uit één teamleider en 8 á 10 boswachters. Naast deze 3 beheerteams is een team Advies & Projecten actief in Limburg. Deze 14 collega’s zijn adviseurs die ook werken aan het beheer en de ontwikkeling en uitbreiding van onze natuurgebieden. De adviseurs, zoals projectleiders, accountmanager, ecologen, rentmeesters, communicatieadviseur e.d. werken intensief samen met de teamleiders van de beheerteams.

Het team bestaat uit 8 boswachters (beheer, publiek, ecologie en handhaving) en is verantwoordelijk voor het beheer en de ontwikkeling van de Staatsbosbeheergebieden in Midden-Limburg. Aanspreekbaarheid en bereikbaarheid zijn daarbij belangrijk. In Midden-Limburg is de teamleider ook vanuit Staatsbosbeheer de eindverantwoordelijke voor twee teams van Binnenwerk, een maatschappelijke provinciale opdracht.

Functie

Wat ga je doen als Teamleider?

Je bent verantwoordelijk voor integraal leidinggeven aan het team en bent in hoofdlijn dagelijks actief in de volgende taakgebieden:

 • De meest relevante taak is, het aansturen van het beheerteam. De teamleider stuurt op het organisatiebelang, is daadkrachtig, inspirerend, resultaatgericht en goed in plannen en organiseren. Hij/zij is een sterke persoonlijkheid die een open sfeer binnen het team creëert.
 • Je geeft vorm aan en realiseert een gestructureerd werkoverleg en adequate (interne) communicatie. Je faciliteert medewerkers in hun persoonlijke ontwikkeling.
  De teamleider onderhoudt op operationeel niveau contacten met externe partijen zoals gemeente, waterschap en provincie. Zowel op ambtelijk als bestuurlijk niveau.
 • De teamleider vormt samen met het provinciehoofd en de andere teamleiders het Provinciaal Management Team (PMT).
 • Hij/zij werkt samen aan een professionele positie van de PE Limburg binnen en buiten Staatsbosbeheer. Je levert een bijdrage aan de visie en strategie van de PE Limburg.
  Je draagt bij aan een goede samenwerking binnen Staatsbosbeheer en je hebt een verantwoordelijkheid in het verder professionaliseren en standaardiseren van werkprocessen.

Profiel

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau.
 • Voor deze functie vragen wij een enthousiaste, gemotiveerde man of vrouw met aantoonbare ervaring in het vakgebied en aantoonbare ervaring met het verbindend en doortastend leidinggeven aan medewerkers en teams.
 • Je hebt sterke organisatorische, communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent vaardig in het initiëren, opbouwen en onderhouden van (externe) netwerken.
 • Je bent in staat om over de grenzen van het team samen te werken, om organisatiedoelen te bereiken.
 • Het beheersen van de Duitse taal, zowel schrijven als spreken, is wenselijk.
 • Naast de organisatiecompetenties: gastheer, ondernemend, resultaatgerichtheid, samenwerken, communiceren, gelden voor deze functie de volgende functie gebonden competenties: leidinggeven, kwaliteitsgerichtheid, klantgerichtheid, probleemanalyse en samenwerken.

Standplaats

Herkenbosch

Arbeidsvoorwaarden

Wat heeft Staatsbosbeheer te bieden?

Een boeiende werkomgeving, met betrokken collega’s met hart en passie voor natuur en kennis van zaken. Modern en prettig kantoor, waar de faciliteiten goed voor elkaar zijn.
De arbeidsvoorwaarden zijn ook goed geregeld. De functie past in de CAO Rijk in schaal 10, € 2.756,75 tot maximaal € 4.430,97 bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur per week. Naast salaris ontvang je een IKB-budget (Individueel keuze budget). Bestaande uit 16,37% van het maandsalaris, vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Het betreft een 36-urige werkweek.

Reageren

Staatsbosbeheer heeft de Werving en Selectie voor de vacature Teamleider Midden-Limburg exclusief uitbesteed aan Atelier van Buiten/CeresRecruitment. Voor vragen over de vacature of procedure kunt u contact opnemen met Gert Bijker, 06-29239042, gert.bijker@ceresinterimsolutions.nl of Stephan Temmink, 06-13128199, s.temmink@vanbuiten.nl

Vermeld bij uw sollicitatie "GroeneRuimte Vacaturebank nummer GR39232".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.