Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Regio

Informatieadviseur

HAS Hogeschool | hbo | 's-Hertogenbosch
Geplaatst: 01/04/2021


 

Voor de afdeling Informatisering & IT zijn we op zoek naar een:
Informatieadviseur
Standplaats ’s-Hertogenbosch
De taakomvang bedraagt 1,0 fte. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar.

Dienst Informatisering & IT

De Dienst Informatisering & IT (I&I) is binnen HAS Hogeschool verantwoordelijk voor het functioneel en technisch beheer van alle binnen de HAS gebruikte applicaties, voor het beschikbaar stellen van werkplekken en opslagdiensten, voor het afhandelen van alle gebruikersvragen, het (doen) oplossen van problemen en verstoringen, en voor het coördineren van alle wijzigingsverzoeken.
Informatisering en IT zijn belangrijk voor de HAS. De Dienst I&I is hierbij kaderstellend. Om de organisatie nog beter van dienst te kunnen zijn investeren wij de komende jaren in het verder uitbouwen van onze informatie-architectuur en ons applicatielandschap, en bouwen wij de voormalige afdeling ICT om naar een professionele Dienst die zich richt op zowel Informatisering als op IT. We versterken I&I op de huidige functiegebieden functioneel en technisch beheer, gebruikersondersteuning en informatiebeveiliging, en daarnaast introduceren we nieuwe functies op onder andere de gebieden informatiemanagement en -architectuur, change & release management, incident management en delivery management.

Organisatie van I&I

I&I is georganiseerd in een aantal teams.
Aan de aanbodkant zijn dat:
• Service Desk
• Technisch Beheer
De vraagkant heeft als teams:
• Informatieadvisering
• Functioneel Beheer

Daarnaast is er een ISO die zich bezighoudt met Informatiebeveiliging en Privacy, en hebben we een aantal regiefuncties zoals bijvoorbeeld een change- & releasemanager.

Inhoud van de functie

HAS Hogeschool gaat zich ontwikkelen naar een expertisecentrum in de groene sector. Om dit strategisch doel te realiseren is een goede informatievoorziening essentieel. De komend jaren staat hierbij in eerste instantie het op orde brengen van “de basis” centraal. We werken aan het harmoniseren van het applicatielandschap, het in kaart brengen en structureel verbeteren van processen, het opstellen van strategisch informatiebeleid, enzovoort. Dit alles met een samenhangende architectuur (de HORA) en met best practices als uitgangspunten.
Als informatieadviseur speel je een belangrijke rol bij dit alles. Met name aan de kant van vraagsturing, vraagarticulatie en vraagbundeling speel je als bruggenbouwer een actieve rol in directe afstemming met de instituten en de collega’s van de andere diensten.

De informatieadviseur:

 • Levert een bijdrage aan en effectueert de HAS-strategie in innovatieve, creatieve en duurzame oplossingen en maakt de vertaling naar passende regels en richtlijnen voor de informatievoorziening in samenspraak met de collega’s van de Dienst I&I;
 • Bewaakt samenhang in de informatievoorziening voor de onderwijs-, onderzoek- en valorisatiedomeinen;
 • Adviseert over kwaliteitsverbeteringen in de HAS-brede informatievoorziening om zo de strategische ambitie waar te maken;
 • Regisseert multidisciplinaire samenwerking voor thema’s die vanuit informatievoorziening relevant zijn;
 • Levert een inhoudelijke bijdrage (expertise) aan (strategische) projecten.

Juiste match

 • Je hebt een afgeronde IT-opleiding op hbo-niveau, en ervaring of affiniteit met procesverbetering;
 • Je hebt ervaring in een onderwijsinstelling en kennis van de relevante processen en informatievoorziening;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken, gaat proactief en daadkrachtig te werk en je functioneert makkelijk in een team;
 • Je bent vaardig en ervaren in het prioriteren en coördineren van werkzaamheden en hebt ervaring in het operationeel coördineren van werkzaamheden van collega’s vanuit een niet-hiërarchische positie;
 • Je hebt doorzettingsvermogen, soms moet je namelijk wel eens doorduwen om iets voor elkaar te krijgen;
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Algemeen

Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-hbo. Salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring. We bieden je een concurrerend arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een vaste dertiende maand, een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering, een bijdrage aan je ziektekostenverzekering en 8% vakantiegeld.

Meer informatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Willem Keller, hoofd afdeling Informatisering & IT, op telefoonnummer 088 890 3240.
Voor uitgebreide informatie over onze opleidingen kun je terecht op onze website: www.HAS.nl
De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 19 april 2021 en de tweede gesprekken in de week van 26 april 2021.
De HAS voert standaard een referentiecheck uit na het tweede selecterend sollicitatiegesprek.

Interesse?

Laat dan vóór donderdag 15 april 2021 je sollicitatie achter op onze website www.HAS.nl/werkenbij
De vacature wordt zowel in- als extern uitgezet.

HAS Hogeschool is een tophogeschool en dynamisch expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving, met twee vestigingen: in Den Bosch en Venlo. We richten ons niet alleen op het opleiden van jonge mensen en professionals die hun kennis en ervaring willen vergroten, maar ook op het samenwerken met voorlopers uit een sector die ertoe doet. Dit vormt de basis voor ons unieke HAS-concept waarin studenten en professionals samen continu werken aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen.

De instelling heeft 3700 voltijdstudenten. Daarnaast volgen 640 cursisten verschillende bedrijfsopleidingen en is de instelling actief op het gebied van onderzoek en advies. HAS Hogeschool is een middelgrote hogeschool, waar de dynamische driehoek van studenten, docenten en bedrijfsleven centraal staat. Er zijn 500 medewerkers werkzaam.

Vanuit de vestiging Venlo verzorgen we onze kernactiviteiten in de domeinen agro, food & leefomgeving voor Limburg, Oost-Brabant en Gelderland Zuid. We bevinden ons in een groeifase, met momenteel 60 collega’s en 550 studenten. We hebben de ambitie om door te groeien richting 800 voltijd studenten en een compleet palet aan professionele diensten op het gebied van onderzoek, advies en cursussen.

Disclaimer
• Alleen sollicitaties die digitaal via onze website binnenkomen zullen in behandeling worden genomen.
• De selectie vindt plaats nadat de sluitingsdatum is gepasseerd en dan voorzien we je zo spoedig mogelijk van een reactie op je sollicitatie.
• Reacties die na de sluitingsdatum binnenkomen, nemen we niet in behandeling.
• De sluitingsdatum kan verlengd of verkort worden tijdens ons selectieproces. Zonder tegenbericht nemen we je sollicitatie automatisch mee in de verlengde sollicitatieprocedure.
• Kandidaten kunnen gezocht worden via internet, waaronder social media.
• De vacaturetekst op de website van HAS Hogeschool is leidend. Aan vacatureteksten op andere vacaturesites kunnen geen rechten worden ontleend.
• Acquisitie door derden wordt niet op prijs gesteld.

Vermeld bij uw sollicitatie "GroeneRuimte Vacaturebank nummer GR39125".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.