Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Regio

Ecoloog

ProRail | hbo wo | Utrecht
Geplaatst: 18/02/2021


Ecoloog

ProRail vraagt

 • Een afgeronde HBO- of WO opleiding richting ecologie en 5 jaar relevante werkervaring als ecoloog 
 • Kennis van de natuurwetgeving en van de Nederlandse flora en fauna
 • Je bent proactief, zelfstandig en je hebt overtuigingskracht
 • Je bent een verbinder, resultaat- en oplossingsgericht en je hebt politieke en bestuurlijke sensitiviteit
 • Je beschikt over goede didactische vaardigheden

ProRail biedt

 • Een werkomgeving vol kansen om jezelf verder te ontwikkelen
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd
 • Een baan waarin je een zinvolle bijdrage levert aan duurzame mobiliteit
 • Salaris tussen € 3923 en € 5947, schaal 9 (bruto per maand, op basis van 36 uur per week)
 • Uitgebreide arbeidsvoorwaarden zoals individueel keuzebudget, pensioen en Railsport

Word jij onze spoor-ecoloog en weet jij het thema ecologie naar the next level te brengen?

Hoewel aandacht voor ecologie zeker niet nieuw is voor ProRail, is deze rol dat wel degelijk. Jij zorgt ervoor dat dit thema hoog op de agenda van ProRail komt, zowel bij beheer en onderhoudswerkzaamheden aan het spoor als bij nieuwe spoorprojecten. Je geeft zelf vorm aan de nieuwe functie en je krijgt energie van het pionieren. Je bent een verbinder met sterke overtuigingskracht. Daarbij vind je het leuk om de collega’s over dit onderwerp te informeren en enthousiasmeren en geef je regelmatig workshops/cursussen. Je doet dit in samenwerking met onze vakspecialist ecologie de beleidsadviseur natuur van de afdeling Duurzaamheid.

Werkzaamheden die voorkomen in de functie

 • Je adviseert op ecologisch gebied binnen ruimtelijke projecten. Je zet ecologische onderzoeken uit en beoordeelt de resultaten, brengt gevraagd en ongevraagd advies uit op basis van de uitkomsten. In voorkomende gevallen vraag je ontheffingen/vergunningen aan en voert overleg met bevoegd gezag.
 • Je adviseert bij het opstellen en implementeren van de in ontwikkeling zijnde gedragscode voor de spoorsector.
 • Je adviseert bij de voorbereiding en uitvoering van beheer- en onderhoudscontracten van het spoor op ecologische aspecten.
 • Je geeft uitvoering aan ecologische beleidsdoelstellingen, zoals duurzaam bermbeheer en het vergroten van de biodiversiteit.  
 • Je draagt kennis over aan collega’s in de vorm van workshops/cursussen.
 • Je bent een vraagbaak voor de interne organisatie, bijvoorbeeld bij issues zoals graafschade door dassenburchten in de spoorbaan en ooievaarsnesten op bovenleidingsportalen. 

Kortom: uitdagende functie waarin je ProRail èn jezelf volop kunt ontwikkelen!

Hier ga je werken

De afdeling Leefomgeving, Juridische zaken en Vastgoed (LJV) heeft ongeveer 200 experts. We verlenen diensten aan heel ProRail vanuit 9 subafdelingen. Dat zijn oa. Ondergrondse Condities, Omgevingsmanagement, Omgevingseffecten, Milieu & Planologie, Duurzaamheid, Juridische Zaken en Vastgoed. Door het beheersen van de impact op de leefomgeving van spoorse ontwikkelingen draagt LJV bij aan de groei van duurzame mobiliteit in Nederland.

Het team Milieu en Planologie heeft binnen ProRail de kennis en expertise op het gebied van planologie, ecologie en milieu. Het team bestaat uit 20 vakspecialisten met twee subteams: team planologie/ecologie en team milieu. Het team planologie/ecologie is een nagenoeg zelfsturend team dat goed met elkaar samenwerkt. De achtergrond van de teamleden is divers, waardoor we elkaar goed aanvullen. Wat breng jij mee om ons team nog sterker te maken?

Overtuigd? Solliciteer!

ProRail wil een organisatie zijn die ruimte biedt aan iedereen. Talent als basis, diversiteit als kracht om betere resultaten te behalen. Bij ProRail vinden wij het belangrijk dat jij gewoon jezelf kan zijn. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij bent! 

Solliciteer dan op deze vacature via de 'Solliciteer' button en laat ons weten hoe jij binnen ProRail verder verbindt, verbetert en verduurzaamt. Toch eerst nog een vraag? Stel hem gerust aan recruiter Roos Bleijenburg via Roos.bleijenburg@prorail.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met de manager Evelien van den Brink via Evelien.vandenbrink@prorail.nl of op telefoonnummer 06-31665267.

Na jouw sollicitatie mag je binnen 10 werkdagen een reactie ontvangen.  

Na uitnodiging voor het eerste gesprek vragen we je thuis een e-assessment te maken als aanvulling op je cv en motivatiebrief. De gesprekken zullen bij voorkeur plaatsvinden op ons Hoofdkantoor de Inktpot in Utrecht, geheel corona-proof. En anders via Teams.

Vanuit ProRail hebben we prima kanalen om onze kandidaten te bereiken. Acquisitie zal dan ook niets uithalen. Daar zijn we graag duidelijk over.