Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Regio

Projectleider uitvoering

Stichting Landschap Overijssel | hbo | Dalfsen
Geplaatst: 13/01/2021


Projectleider uitvoering met een drive om zich in te zetten voor het landschap van Overijssel

Ben je iemand die mensen, taken, inhoud en financiën verbindt en daarmee in teamverband concrete projectdoelen weet te realiseren in het landschap? Heb je aantoonbare kennis van natuur en landschap? Kun je creatieve ideeën goed vertalen in uitvoeringsplannen die aanspreken bij onze opdrachtgevers en financiers? Ben je daarbij in staat om verschillende werkvelden (natuurbeheer, landschapsbeheer, erfgoed, vrijwilligers, beleving, communicatie) van Landschap Overijssel te betrekken bij je projecten en verbanden te leggen met maatschappelijke opgaven in bijvoorbeeld de zorg, duurzaamheid en energie? Ben je als projectleider in staat om processen te organiseren en aan te sturen? Heb je er lol in om een structuur en werkklimaat te organiseren, waarbinnen mensen prettig en voortvarend met elkaar kunnen samenwerken? Heb je lef en kan goed doorpakken en krijgt energie van het opzetten en tot het einde brengen van projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Over ons

Landschap Overijssel beschermt, ontwikkelt en beheert het landschap in Overijssel. We doen dit met oog voor mens, plant en dier. Samen met inwoners, overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Landschap Overijssel is zowel natuurbeheerder op ruim 5.500 hectare eigen natuurterreinen, als landschapsbeheerder in de hele provincie. Zo’n 5.000 vrijwilligers zijn actief in ons netwerk.

Over de functie

Als Projectleider uitvoering draag je bij aan de realisatie van projecten binnen Landschap Overijssel. De projecten, merendeels in de fase van planuitwerking en uitvoering, variëren van externe projecten in het landelijk gebied, zoals het herstel van landschapselementen, natuurterreinen of projecten die worden uitgevoerd in kader van klimaatontwikkeling tot projecten in eigen terreinen en of deelprojecten bijvoorbeeld in kader van uitvoering N2000. In de functie staat herinrichting, beheer en ontwikkeling van onze eigen terreinen maar ook die van derden centraal.

De werkzaamheden op hoofdlijnen bestaan uit:

 • het aansturen van projecten gericht op uitvoering in het brede werkveld van Landschap Overijssel;
 • het opzetten, aansturen en motiveren van projectteams en sturen op het realiseren van gestelde doelen;
 • het borgen dat gestelde doelen binnen financiële en tijdskader worden behaald (incl. voortgangsbewaking en controle);
 • het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk met partners (overheden, partners, verenigingen en organisaties, etc.) voor het opzetten van projecten;
 • het schrijven van heldere projectplannen en het betrekken van collega’s hierbij;
 • het prikkelen van externe partijen om zich in te zetten voor het landschap van Overijssel;
 • het signaleren van kansen voor nieuwe projecten en eventueel het acquireren van nieuwe projecten;
 • Het stimuleren en verder ontwikkelen van projectmatig werken binnen Landschap Overijssel.

In voorkomende gevallen word je betrokken bij projecten die gaan over het ontwikkelen en realiseren van belevingsconcepten in het landschap of word je betrokken bij projecten die te maken hebben met het faciliteren van vrijwilligers en buurtinitiatieven.

Wat wij vragen

 • We zoeken iemand die graag in teamverband werkt, doortastend en resultaatgericht is, proactief acteert en een natuurlijke leider in een project is. Iemand met een drive om zich in te zetten voor het landschap van Overijssel. Bij voorkeur woonachtig in Overijssel. Je hebt als projectleider natuurlijk ervaring met het werken in een projectorganisatie
 • Minimaal een opleiding op HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur bos- en natuurbeheer, erfgoed, ecologie, geografie of (rurale) planologie
 • Aantoonbare ervaring in projectleiding > 2 jaar
 • Een goede basiskennis van natuur en landschap en kennis over de laatste ontwikkelingen in dit vakgebied

Wat wij bieden

We hebben een vacature projectleider uitvoering voor in eerste instantie een jaar. De intentie is om bij goed functioneren de aanstelling om te zetten naar aanstelling voor onbepaalde tijd.

De omvang van de vacature is 37 uur (100%).

De functie is ingedeeld in schaal 7 van de CAO-Bos en Natuur, onderdeel de Landschappen indeling afhankelijk van kennis en ervaring.

De procedure

Solliciteren in tijden van corona betekent dat de gesprekken mogelijk online worden gehouden.

Je sollicitatie met motivatie (digitaal en in pdf) ontvangen wij graag uiterlijk 5 februari 2021 gericht aan personeelszaken@landschapoverijssel.nl o.v.v. sollicitatie projectleider uitvoering.

Wil je eerst nog iets meer weten over de vacature of organisatie, bel dan met Joop van der Kolk (medewerker personeelszaken), 06 – 11 36 18 60.

Vermeld bij uw sollicitatie "GroeneRuimte Vacaturebank nummer GR38661".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.