Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Regio

Arts Maatschappij + Gezondheid en affiniteit medische milieukunde

Gemeente Den Haag | wo | Den Haag
Geplaatst: 05/11/2020


Wat ga je doen?

Als arts binnen afdeling Leefomgeving leg je de relatie tussen milieufactoren in de leefomgeving en gezondheid en ben je in het kader van de Wet Publieke Gezondheid betrokken bij de bevordering van medisch milieukundige zorg. Je behandelt vragen van burgers en gemeenten over gezondheidseffecten die samenhangen met milieu(-incidenten) en leefomgeving. Je maakt risicobeoordelingen op basis van beschikbare blootstellingsgegevens en adviseert over de te nemen maatregelen. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan gemeenten over gezondheidsrisico’s van lokale en regionale milieufactoren. Je levert proactief input voor gemeentelijk beleid op het gebied van milieu en gezondheid. Je geeft gezondheidskundig advies en biedt ondersteuning bij (de nazorg van) rampen en ongevallen met gevaarlijke stoffen. Je geeft voorlichting aan gemeenten, GHOR, hulpverleners en risicogroepen uit de bevolking. Je signaleert en inventariseert collectieve medisch milieukundige problemen en je initieert / werkt aan nieuwe projecten op het gebied van leefomgeving en gezondheid. Je bouwt aan, onderhoudt en bent zichtbaar in de lokale, regionale en landelijke netwerken.

Wie zijn wij? 

De afdeling Leefomgeving is gericht op het bereiken van een gezonde leefomgeving voor de inwoners in regio Haaglanden en levert daartoe medisch milieukundige zorg en technische hygiëne zorg in alle gemeenten in regio Haaglanden. De afdeling signaleert, doet onderzoek, adviseert en geeft voorlichting aan burgers, instanties en gemeenten op het gebied van milieu, hygiëne en gezondheid. Daarnaast behandelt de afdeling meldingen en vragen van burgers en instellingen over milieu en gezondheid en verricht de afdeling inspecties op het gebied van hygiëne. Tenslotte speelt de afdeling binnen de crisisorganisatie van de GGD een belangrijke rol bij incidenten met een medisch milieukundige component.

De uitvoeringsorganisatie GGD Haaglanden is onderdeel van de dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn (OCW) van de gemeente Den Haag. Onder bestuurlijke aansturing van de Gemeenschappelijke Regeling GGD en VT Haaglanden beschermt, bewaakt en bevordert GGD Haaglanden de gezondheid van ruim een miljoen inwoners van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Wat vragen wij?

Als arts M+G heb je een proactieve en leidende houding ten aanzien van preventie van gezondheidsrisico’s in de leefomgeving. Je bent in staat samen met interne GGD collega’s en met externen integraal beleid te ontwikkelen. Je bent besluitvaardig, accuraat en hebt improvisatievermogen. Verder beschik je over;

 • Je bent een BIG-geregistreerde arts M+G met profiel medische milieukunde of je hebt deze opleiding bijna afgerond. Ook artsen M+G met affiniteit voor medische milieukunde nodigen we uit te reageren;
 • Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen;
 • Je kan goed presenteren voor grote groepen, omgaan met verschillen in beleving van risico’s en bent in staat om adequaat te reageren op vragen en opmerkingen;
 • Je hebt goede adviesvaardigheden en een diplomatiek optreden;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en in staat om medisch inhoudelijke informatie om te zetten in heldere advies- en voorlichtingsbrieven en protocollen.

Competenties

Probleemanalyse, Zelfstandig, Overtuigingskracht, Netwerkvaardigheid, Samenwerken, Besluitvaardig, Drukbestendigheid, Omgevingsbewustzijn, Doortastend.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

 • een tijdelijke overeenkomst van bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • salarisschaal 12 met een salaris van minimaal €4279,- en maximaal €5.872,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • minimaal een 32-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

Ook kun je rekenen op een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het Stadhuis.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lieke van Knapen (arts M+G, profiel medische milieukunde), email: lieke.vanknapen@ggdhaaglanden.nl.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Floor van Oort (afdelingsmanager), te bereiken op telefoonnummer 06- 50176433.

Je kunt ook direct solliciteren via de 'Sollicitatie' Button!

Extra informatie

 • Wacht niet met solliciteren; wekelijks worden er sollcitatiegesprekken gepland!
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.
 • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op: www.werkenvoordenhaag.nl.
 • Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek

Tips online sollicitatiegesprek kandidaat.pdf