Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Regio

Adviseur gezonde leefomgeving

Gemeente Den Haag | wo | Den Haag
Geplaatst: 05/11/2020


Wat ga je doen?

In Nederland zijn stevige ambities neergezet voor het realiseren van een gezonde leefomgeving. Terecht, want het gezondheidspotentieel hiervan is enorm groot. Verschillende landelijke programma’s zoals het Nationaal Preventie Akkoord (NPA), de Landelijke Nota Gezondheidsbeleid, de Nationale omgevingsvisie (NOVI) en het Schone Lucht Akkoord leggen de lat hoog. Er ligt een enorme uitdaging. Ben jij degene die zich hierin wil vastbijten? Lees dan verder!

Als adviseur gezonde leefomgeving adviseer je gemeenten over gezondheidsrisico’s die samenhangen met het milieu en ook over hoe de leefomgeving de gezondheid van mensen kan bevorderen. Je richt je in het bijzonder op de fysieke leefomgeving. Dit doe je bijvoorbeeld door te adviseren over omgevingsvisies en -plannen, door ruimtelijke plannen, milieueffectrapportages e.d. te beoordelen vanuit het perspectief ‘gezonde leefomgeving’ en door bij te dragen aan de ontwikkeling van (beleids)instrumenten voor de advisering over een gezonde leefomgeving. Je onderhoudt hiervoor contacten met onze gemeenten en met het relevante professionele netwerk en je vertegenwoordigt de GGD in extern overleg met partners in de regio. Het team waarin je samenwerkt is een multidisciplinair team met o.a. sociaal verpleegkundigen, deskundigen infectiepreventie, adviseurs milieu en gezondheid en artsen medisch milieukunde.

Wie zijn wij?

De afdeling Leefomgeving is gericht op het bereiken van een gezonde leefomgeving voor de inwoners in regio Haaglanden en levert daartoe medisch milieukundige zorg en technische hygiëne zorg in alle gemeenten in regio Haaglanden. De afdeling signaleert, doet onderzoek, adviseert en geeft voorlichting aan burgers, instanties en gemeenten op het gebied van milieu, hygiëne en gezondheid. Daarnaast behandelt de afdeling meldingen en vragen van burgers en instellingen over milieu en gezondheid en verricht de afdeling inspecties op het gebied van hygiëne. Tenslotte speelt de afdeling binnen de crisisorganisatie van de GGD een belangrijke rol bij incidenten met een medisch milieukundige component.

De uitvoeringsorganisatie GGD Haaglanden is onderdeel van de dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn (OCW) van de gemeente Den Haag. Onder bestuurlijke aansturing van de Gemeenschappelijke Regeling GGD en VT Haaglanden beschermt, bewaakt en bevordert GGD Haaglanden de gezondheid van ruim een miljoen inwoners van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer.

Wat vragen wij?

 • Als adviseur gezonde leefomgeving ben je initiatiefrijk, doortastend en klantgericht. Je legt makkelijk contact met andere professionals (bijv. binnen gemeenten);
 • Je kunt je goed uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk, en spreekt makkelijk voor groepen. Verder heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en adviseer je met zeggingskracht; 
 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau op een relevant gebied, zoals milieukunde, stedenbouw of planologie;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met het thema ‘gezonde leefomgeving’. Affiniteit met de thema’s luchtkwaliteit en omgevingslawaai is een pré;
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring met het adviseren over milieubeleidsthema’s en/of de (ruimtelijke) inrichting van de leefomgeving.

Competenties

Zelfstandig, overtuigingskracht, netwerkvaardigheid, samenwerken, klantgericht, projectmatig werken.

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

 • een tijdelijke overeenkomst van bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren is er mogelijkheid tot verlenging of een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • salarisschaal 11 met een salaris van minimaal €3.561,- en maximaal €5.169,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
 • minimaal een 32-urige werkweek, met ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

Ook kun je rekenen op een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

 • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
 • opname in het ABP-pensioenfonds;
 • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
 • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het Stadhuis.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hans Jansen (adviseur milieu en gezondheid), tel. 06-51841879.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Floor van Oort (afdelingsmanager), tel. 06- 50176433.

Extra informatie

 • Wacht niet met solliciteren; wekelijks worden er sollcitatiegesprekken gepland!
 • Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang.
 • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
 • Het aanleveren van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.
 • meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op: www.werkenvoordenhaag.nl.
 • indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.

Interesse?

Solliciteer dan nu met de "solliciteer" button!

Bijlagen:

Tips online sollicitatiegesprek kandidaat

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.