Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Vacaturefilter

Zoek vacatures op de trefwoorden...

Opleiding
Regio

Docent Milieu Economie

Van Hall Larenstein | wo | Leeuwarden
Geplaatst: 08/07/2020


Docent Milieu Economie

Standplaats: Leeuwarden
Normbetrekking: 0,8 – 1,0 fte
Salarisschaal: 10 – 11

Organisatie

Een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden pro-actieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Van Hall Larenstein verzorgt diverse Bachelor- en (professional) Master-opleidingen, Associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp.

Afdeling

De opleiding Kust- en Zeemanagement richt zich op de dynamiek van de onderling verbonden ecologische, sociale en economische aspecten in (internationale) kustgebieden en op zee. De Kust- en Zeemanager is in staat de discussie aan te gaan met verschillende partijen uit het werkveld en samen met hen te zoeken naar duurzame oplossingen. Kust- en Zeemanagers hebben uitgebreide kennis van mariene ecosystemen, het (duurzaam) gebruik hiervan en de rol van beleid en beheer om dit te bereiken.

Vanwege het internationale karakter is het onderwijs Engelstalig vanaf het tweede jaar. Naast de verzorging van onderwijs vindt ook toegepast onderzoek plaats ten behoeve van overheden, bedrijven, andere organisaties en de maatschappij als geheel, waarbij verduurzaming centraal staat. De studenten worden opgeleid op bachelor-niveau.

Functieomschrijving

Om een goede bijdrage te leveren aan het duurzaam gebruik van de kustzone en de zee, is het van belang om de studenten optimaal te scholen op het gebied van milieu- en circulaire economie. Als docent Milieu Economie weet je vanuit jouw expertise de link te leggen naar ecologische en maatschappelijke aspecten binnen het kust en zee werkgebied. Termen als ecosysteemdiensten, circulaire economie, MKBA’s en duurzaamheid zijn je op het lijf geschreven. Naast onderwijsontwikkeling en het geven van onderwijs is studieloopbaan-, stage- en afstudeerbegeleiding onderdeel van de functie. Ook lever je een bijdrage aan de opleiding Kust- en Zeemanagement in zijn geheel en kan je ingezet worden in onderzoeksprojecten. Het onderwijs wordt zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven.

Functie-eisen

 • Academisch werk- en denkniveau en een afgeronde relevante academische opleiding;
 • Ervaring en/of affiniteit met het begeleiden van studenten en het geven van onderwijs;
 • Ervaring met MKBA’s, projecten rondom circulaire economie en milieu-economische beleidsontwikkeling in het Kust en Zee werkveld;
 • Kennis van bedrijfseconomie is een pré;
 • Een enthousiaste, inspirerende en stressbestendige persoonlijkheid met een zelfstandige en ondernemende werkhouding;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Een 1e graads bevoegdheid/didactische aantekening en de basiskwalificatie Examinering (BKE) of de bereidheid om deze te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een dienstverband voor een periode van een jaar voor 0,8-1,0 ft;.
 • Het salaris is afhankelijk van kennis, leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal salarisschaal 11 CAO-HBO op basis van Hay-profiel Docent 1. Dit is maximaal € 5.026,84 bruto per maand bij een volledige werkweek;
 • Naast het salaris ontvang je 8% vakantie-uitkering in de maand mei en 8,3% eindejaarsuitkering in de maand december;
 • Ons onderwijsgevend personeel heeft alle schoolvakanties verlof;
 • Pensioen bouw je op bij het ABP pensioenfonds;
 • Van Hall Larenstein kent diverse collectieve verzekeringen waar je gebruik van kan maken, zoals een ziektekostenverzekering, aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering en een ANW aanvullingspensioen.

Bijzonderheden

Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV uiterlijk 23 augustus 2020 via de sollicitatiebutton op deze pagina of per mail aan: sollicitaties@hvhl.nl. Wij verzoeken je in verband met de vakantieperiode een kopie van jouw sollicitatie te sturen naar miriam.vorenhout@hvhl.nl.

Sollicitaties via andere kanalen kunnen helaas niet meegenomen worden in de selectieprocedure. In verband met de Corona-maatregelingen vinden de gesprekken mogelijk online plaats.

Contact informatie

Nadere informatie over de functie wordt verstrekt door Miriam Vorenhout, regierolhouder Team van Kust- en Zeemanagement. Zij is in de zomerperiode bereikbaar via miriam.vorenhout@hvhl.nl.

Vermeld bij uw sollicitatie "GroeneRuimte Vacaturebank nummer GR37983".

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.