Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Nieuwe regionale kering op Landgoed Beukenhorst bij Vught

Geplaatst: 08/04/2021 


Op Landgoed Beukenhorst bij Vught ligt nu een robuuste dijk langs de Essche Stroom. De dijk is nu overal ruim 30 centimeter hoger dan de waterstand die vanaf 2050 statistisch gezien eens per 150 jaar kan optreden. In januari 2015 is gestart met de voorbereiding van de tracéstudie en het ontwerp van de regionale kering. Eind 2020 was de kering klaar. Het project is onlangs overgedragen aan de afdeling beheer van het waterschap De Dommel. De aanleg zelf duurde een jaar.

Aan beide kanten ligt de dijk in open terrein, met bestaande akkers en een strook met nieuw aangelegde natuur van afwisselend kruidenrijk grasland en struiken. Verder maken ook de A2 en de Boxtelseweg deel uit van de kering. Daarvoor is de Boxtelseweg opgehoogd en heeft de dassentunnel onder de A2 een nieuwe hoogwatervrije ingang gekregen.

De hydrologische modelstudie voor de berekening van de waterstanden is uitgevoerd door Royal Haskoning DHV. IV Infra deed de tracéstudie en maakte het ontwerp van de dijk. Bosgroep Zuid begeleidde de kap en bescherming van de bomen. De aanleg van de kering is uitgevoerd door aannemer Van Beers uit Hoogeloon. Dit werd begeleid door directievoerder en toezichthouder van bureau Kragten.   

In Esch is waterschap De Dommel op 8 maart gestart met het ophogen van de dijk langs de Essche Stroom.  Naar verwachting is dit werk aan het einde van dit jaar klaar.

bron: Waterschap De Dommel, 08/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter