Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Drie extra meetpunten voor luchtkwaliteit in Noord-Brabant

Geplaatst: 08/04/2021 


De provincie Noord-Brabant gaat bijna 1 miljoen euro investeren in 3 extra meetpunten voor luchtkwaliteit. Een vast meetpunt in Noordoost-Brabant en 2 mobiele meetpunten die op aanvraag door Brabant rouleren. In totaal heeft Noord-Brabant dan 8 meetstations in het Landelijk Meetnet Luchtkwaliteit.

Binnen het Schone Lucht Akkoord heeft de provincie samen met de regio en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een afspraak gemaakt voor een extra ankermeetstation in Noordoost-Brabant. Deze wordt voor de helft gefinancierd door het Rijk en voor de helft door de provincie. Er is voor Noordoost-Brabant is gekozen, omdat in deze regio geen meetstation staat. Het meetstation komt in landelijk gebied.

Naast een vast meetstation investeert de provincie bovendien in 2 roulerende meetstations. Deze zullen in totaal 8 tot 10 plaatsen aandoen in de komende 5 jaar. Burgerinitiatieven, gemeenten en andere programma’s binnen de provincie kunnen een verzoek doen om een meetpunt te plaatsen. Dit meetpunt blijft dan 6 maanden staan, of langer als dit nodig is.

De meetpunten worden gebruikt voor onderzoek. Bovendien kunnen de meetpunten gebruikt worden om te testen of de gegevens van de meetsensoren die burgers zelf in gebruik hebben ook geschikt zijn om mee te nemen in het landelijk onderzoek. De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant krijgt voor 5 jaar de opdracht voor het beheer en onderhoud van deze 2 semi-mobiele meetstations.

bron: Provincie Noord-Brabant, 08/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter