Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Onderzoek gestart naar kansen voor stapstenen van natuur in Almere

Geplaatst: 08/04/2021 


Begin februari 2021 is aan de Aeres hogeschool in Almere het Rewilding Stepping Stones project van start gegaan. Het betreft een éénjarig project waarin wordt onderzocht hoe met reststromen en inheemse beplanting, tijdelijke interventies kunnen worden ontwikkeld om de natuur in de stad extra impulsen te geven.

In samenwerking met partners zoals de gemeente Almere wordt in het centrum groene stapstenen ontwikkeld. De stapstenen worden gemaakt van circulaire materialen met daarin inheemse beplanting om de verblijfskwaliteit van publieke buitenruimtes op korte termijn een impuls te geven.

De komende tijd worden samenwerkingen met diverse opleidingen en praktijkpartners verkend om gezamenlijk aan het ontwerp en uitvoering van de stapstenen te werken. Het project is onderdeel van het nieuwe lectoraat Innovatie & Groenstedelijke Ruimte waar onderzoekers van Aeres samenwerken met de provincie Flevoland, gemeente Almere en het programma Almere 2.0 rondom groene stadsontwikkeling.

bron: Aeres Hogeschool, 01/03/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter