Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Gemeenteraad Waalre buigt zich over plan voor nieuw landgoed

Geplaatst: 08/04/2021 


Landgoed Gildebosch is een plan van Green2live voor een ruim 10 hectare groot nieuw landgoed in de Brabantse gemeente Waalre. Het nieuwe landgoed is gepland ten zuiden van de kern Waalre en wordt gerealiseerd op grotendeels agrarische gronden. Green2live wil samenwerken met burgerinitiatief vereniging Gildewoud. Op 13 april moet de gemeenteraad van Waalre besluiten over het plan.

Met de realisatie van het landgoed wordt bijna 8 hectare nieuwe natuur toegevoegd, aansluitend op het natuurnetwerk. De huidige eigenaar, Natuurmonumenten, verkoopt de agrarische gronden aan Green2live. Met de opbrengst koopt Natuurmonumenten gronden aan in het verderop gelegen Natura 2000-gebied ‘Dommeldal’, waarmee nieuwe natuur binnen het natuurnetwerk wordt gerealiseerd.

De vereniging Gildewoud wordt na realisatie van het landgoed eigenaar van het grootste deel van de nieuwe natuur op het landgoed en wordt verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer. Op het landgoed worden meerdere wandelpaden aangelegd zodat het ook toegankelijk wordt voor bezoekers.

Het voorstel voor het nieuwe landgoed Gildebosch werd op 1 april in de gemeenteraad van Waalre oordeelsvormend behandeld, op 13 april zal de raad een besluit nemen over het plan. Het bestemmingsplan voor het landgoed moet daarna nog worden aangepast. Naar verwachting kan begin 2022 met de aanleg van het nieuwe landgoed worden gestart. 

bron: Green2live, 07/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter