Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Wegverbreding A2 Het Vonderen – Kerensheide gaat definitief door

Geplaatst: 07/04/2021 


De verbreding van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide gaat door. Nagenoeg alle bezwaren zijn door de Raad van State ongegrond verklaard. De aanbesteding en voorbereiding van de uitvoering kunnen door. De realisatie van de verbreding A2 gaat volgens planning in 2022 van start en wordt uiterlijk 2027 opgeleverd. De Raad van State bepaalde wel dat langs de laatste 150 meter van het geluidscherm bij Echt bomen moeten worden aangeplant. 

De A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide wordt over een lengte van 18 kilometer verbreed van 2x2 met spitsstroken, naar 2x3 rijstroken met vluchtstroken. Ook de verbindingsboog van de A73 naar de A2 bij knooppunt Het Vonderen wordt aangepast om beter aan te sluiten op het nieuwe ontwerp van de A2.

Er worden 11 viaducten en onderdoorgangen vernieuwd, 4 viaducten blijven behouden en 1 viaduct en onderdoorgang komen te vervallen. Er komen 3 grote faunapassages: 2 onder de weg en 1 onder het Julianakanaal. Daarnaast komt er een 15 meter brede groenzone aan weerszijden van de A2.

Op 9 december 2019 ondertekende minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het tracébesluit.


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter