Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

ARK Natuurontwikkeling doet natuurherstelwerk in het Dommeldal

Geplaatst: 07/04/2021 


ARK Natuurontwikkeling is in het Dommeldal gestart met werkzaamheden binnen het project ‘Brabants Goud in Het Groene Woud’. Onderdeel van dit project is versterking van het stroomgebied van de Dommel en uitbreiding van de leembossen in Het Groene Woud waarvan het Dommeldal deel uitmaakt. 

De natuurorganisatie realiseert ecologische verbindingen tussen het Dommeldal en het gebied De Geelders. Ook treft de organisatie maatregelen tegen verdroging. ARK werkt samen met waterschap de Dommel en terreineigenaren zoals Staatsbosbeheer. De organisatie doet het beheer van verworven percelen, maar draagt deze over enkele jaren over aan andere terreinbeheerders.

ARK startte al in 2019 met het project Brabants Goud in Het Groene Woud. In dit project worden bestaande en nieuwe natuurgebieden met elkaar verbonden om het natuurnetwerk Brabant completer te maken. De activiteiten van ARK in het Dommeldal bestrijken het stroomgebied van de Dommel van Son en Breugel tot aan Gemonde.

bron: ARK Natuurontwikkeling, 06/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter