Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Beheerders willen minder ganzen in natuurgebied de Weerribben

Geplaatst: 06/04/2021 


In het natuurgebied de Weerribben werken Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten samen met boeren en de provincie Overijssel aan het omlaag brengen van de populatie ganzen. Dat gebeurt door eieren in te smeren met maisolie. De eieren komen dan niet uit doordat het embryo stikt.

Niet alleen boeren lijden schade door de ganzen. De ganzen brengen ook schade toe aan de natuur. Een grote populatie ganzen is een bedreiging voor de kwaliteit van de natuur. Zeldzame planten en bloemen komen in gevaar, aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

Voor het behandelen van de eieren zoekt een drone middels een warmtebeeldcamera naar de nesten van ganzen. Als er een nest wordt gevonden, wordt dat op een kaart gemarkeerd. Daarna gaan medewerkers van de organisaties op zoek naar de eieren om ze in te smeren met maïsolie. Door de eieren in te smeren met de maisolie, komt er geen lucht meer door de schil. Het embryo krijgt geen kans om te groeien omdat er geen lucht meer bij komt.

bron: RTV Oost, 03/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter