Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Zeven peilbesluiten voor de Krimpenerwaard vastgesteld

Geplaatst: 02/04/2021 


Het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap rvan Schieland en de Krimpenerwaard heeft op woensdag 31 maart 7 nieuwe peilbesluiten voor de Krimpenerwaard vastgesteld. Het gaat om het grootste deel van de Krimpenerwaard, met uitzondering van huidige of toekomstige natuurgebieden. In 2025 worden de peilbesluiten weer geëvalueerd.

De 7 besluiten hebben betrekking op de volgende delen van de Krimpenerwaard:

  1. Krimpen
  2. Kromme Geer en Zijde (bij Ouderkerk aan den IJssel)
  3. Den Hoek en Schuwacht (bij Lekkerkerk)
  4. Bergambacht
  5. Stolwijk en Berkenwoude
  6. Beneden Haastrecht
  7. De Nesse

Bij het opstellen van een peilbesluit houdt het hoogheemraadschap rekening met de natuur, landbouw, recreatie, bebouwing en wegen, het bedrijfsleven en de inwoners. Via een klankbordgroep, bijeenkomsten en inspraak op het ontwerpbesluit was het mogelijk om inbreng te leveren op de afwegingen voor het waterpeil.

De veenbodem in de Krimpenerwaard daalt. In sommige gebieden kiest het hoogheemraadschap er vanwege het grondgebruik voor om de waterpeilen de bodemdaling te laten volgen. In andere peilgebieden gebeurt dat niet. Voor een groot deel is dit in lijn met de vorige besluiten in 2011. Voor de peilgebieden Achterbroek en De Nesse wordt nu voorgesteld de peilen gelijk te houden, terwijl ze de voorgaande jaren de bodemdaling volgden.

De volledige peilbesluiten en de toelichting zijn te vinden op de website van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter