Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Provincie Overijssel trekt extra geld uit voor klimaatadaptatie

Geplaatst: 01/04/2021 


De provincie Overijssel gaat extra investeren in projecten om hitte, droogte en wateroverlast tegen te gaan. Tot en met 2023 gaat het onder andere om een subsidieregeling voor gemeenten en waterschappen. De regeling richt zich op het  vergroten van het klimaatbewustzijn bij inwoners en ondernemers en op de uitvoering van concrete maatregelen op lokaal niveau. Provinciale Staten van Overijssel hebben ingestemd met het voorstel om hier 8,75 miljoen euro in te investeren.

Gedeputeerde Staten zetten in op drie thema’s die bijdragen aan het behalen van de klimaatbestendige en waterrobuuste doelen van Overijssel. Het gaat om aanpak van de droogteproblematiek, het optimaliseren van de wateraanvoer en om projecten die Overijssel klimaatrobuuster maken.

Daarnaast wil het provinciebestuur investeren in pilots die bijdragen aan het oplossen van problemen rondom hitte, droogte en wateroverlast. Ook komt er cofinanciering voor verduurzaming van bedrijventerreinen en de ontwikkeling van bijvoorbeeld proeftuinen in de Climate Campus.

bron: Provincie Overijssel, 01/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter