Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Actie 'Nederland plant bomen' leidt tot aanplant van 65.731 bomen

Geplaatst: 01/04/2021 


Samen met Staatsbosbeheer, Nationale Boomfeestdag en Buitenfonds kwam de EO in actie voor een groener Nederland. De afgelopen maanden kon iedereen voor 7,50 euro een boom kopen via de actie 'Nederland plant bomen'. Ook kinderen kwamen in actie met ‘Zapp Your Planet Bos’. Het heeft geresulteerd in 65.731 bomen. Een aantal bomen zijn al geplant, de rest wordt tijdens het boomplantseizoen van volgend jaar in de grond gezet.

EO-presentator Bert van Leeuwen ging in maart voor het tv-programma ‘Nederland plant bomen’ op NPO 1 in gesprek met boswachters van Staatsbosbeheer en op zoek naar mooie persoonlijke verhalen rondom bomen.

Ook kinderen leverden een groene bijdrage aan de actie met ‘Zapp Your Planet’. Ze staken de handen uit hun mouwen om zoveel mogelijk geld op te halen voor nieuwe bossen. Voor het tv-programma stuurden ze goede ideeën op voor  een ‘Zapp Your Planet Bos’. Dat bos is nu blijvend leuker gemaakt met onder andere een freerunparcours, chillplek en een TikTok-paal.

'Nederland plant bomen' is een initiatief van de EO, in samenwerking met Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Stichting Buitenfonds. De EO heeft met de campagne Nederland in beweging gebracht om op een verantwoorde manier met de natuur om te gaan. Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag zorgen ervoor dat in elke provincie bomen geplant worden. Buitenfonds verzorgt de financiële afhandeling en zorgt voor verantwoording van de plantwerkzaamheden.

bron: EO, 31/03/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter