Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Ruim 19.000 TVL-aanvragen goedgekeurd

Geplaatst: 23/02/2021 


De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft in de eerste week sinds de openstelling van de nieuwe Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van 2021 ruim 19.000 aanvragen goedgekeurd. Ondernemers met een goedgekeurde aanvraag ontvangen deze week het eerste voorschot. Daarmee is een bedrag van 160 miljoen euro gemoeid. 

In totaal kwamen er in de eerste week 46.605 aanvragen binnen. Dat zijn bijna evenveel aanvragen als er bij de TVL afgelopen zomer tijdens de gehele subsidieperiode binnenkwamen. Bij de vorige openstelling van de TVL-regeling, in het laatste kwartaal van 2020, kwamen in de eerste week ruim 26.000 aanvragen binnen. 

Ondernemers die eerder gebruik konden maken van de TVL-regeling kunnen sinds 15 februari een aanvraag indienen voor het eerste kwartaal van 2021. Wanneer de eerder aangekondigde uitbreiding van de regeling is verwerkt en goedgekeurd door de Europese Commissie kunnen ook bedrijven met meer dan 250 werknemers een aanvraag doen.

Kleine ondernemers met minimaal 1.500 euro vaste lasten per kwartaal kunnen wel alvast een aanvraag doen. RVO.nl verwerkt deze kort nadat de uitbreiding is goedgekeurd. Ondernemers kunnen tot en met 30 april 17.00 uur een aanvraag doen bij RVO.nl.