Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

VHG sluit aan bij De Groene Koers voor een uitstootvrije sector

Geplaatst: 22/02/2021 


De Branchevereniging VHG heeft zich aangesloten bij De Groene Koers. In dit platform werken de bouw, infra en de groensector aan een uitstootvrije sector. Doel is dat mobiele werktuigen in 2030 minder schadelijke stoffen uitstoten en in 2050 emissievrij zijn. Marktpartijen, overheden, kennisinstellingen en andere initiatiefnemers werken samen aan innovaties, doen praktijkervaringen op en delen kennis over verduurzamen van materieel.

In De Groene Koers krijgen ook nieuwe manieren van samenwerken en aanbesteden aandacht, want om duurzaam materieel in de sectoren te implementeren, is ook de medewerking van opdrachtgevers nodig. Hogere kosten voor de inzet van schoon materieel kan nu nog een belemmering zijn. Instanties zoals CROW, overheden en inkoopgroepen zijn daarom ook betrokken. 

De Groene Koers is begin 2020 van start gegaan als initiatief van Bouwend Nederland, de brancheorganisatie van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel BMWT en Cumela Nederland. De deelnemende sectoren willen bijdragen aan de klimaatdoelstellingen voor mobiliteit, als onderdeel van afspraken in het Klimaatakkoord. Ook andere actuele ontwikkelingen zoals stikstofdossier en het Schone Lucht Akkoord liggen aan de basis.

bron: Branchevereniging VHG, 22/02/2021