Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Rechtszitting over aanpak bandenbedrijven met tijgermuggen

Geplaatst: 22/02/2021 


Vrijdag 26 februari vindt bij de rechtbank Rotterdam een zitting plaats naar aanleiding van een handhavingsverzoek dat stichting platform Stop invasieve exoten eind 2018 heeft ingediend. Het platform had de minister voor Medische Zorg gevraagd om handhavend op te treden tegen bandenbedrijven in Montfoort, Lelystad, Almere, Emmeloord, Hardenberg, Assen, Etten-Leur en Weert,  waar in dat jaar tijgermuggen waren aangetroffen.

De minister verklaarde het verzoek van de stichting niet-ontvankelijk omdat de bedrijfsnamen niet genoemd waren. De rechtbank Rotterdam stelde - na een vereenvoudigde behandeling van de zaak – dat in het handhavingsverzoek vermeld had moeten worden dat de minister bepaalde voorschriften aan de bedrijven had opgelegd.

Omdat de minister het platform niet de mogelijkheid heeft geboden om het verzoek aan te vullen, en omdat de minister de bedrijfsnamen ten onrechte geheim had gehouden, is het platform in verzet gegaan tegen de uitspraak. Het beroep wordt op vrijdag 26 februari behandeld.

bron: Stichting platform Stop invasieve exoten, 22/02/2021