Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Vier dassen gevangen bij Roermond

Geplaatst: 22/02/2021 


De provincie Limburg heeft in Roermond 4 dassen weggehaald uit een dassenburcht op een terrein waar woningbouw is gepland. De dassen zijn naar een dierenopvang in het Belgische Opglabbeek gebracht Daar blijven ze enige tijd, maar op termijn worden ze weer uitgezet nabij een pas aangelegde kunstmatige dassenburcht in Vlodrop, niet ver van Roermond.

Tegen  het vangen van de dassen wordt bezwaar gemaakt door verschillende natuurbeschermingsorganisaties. De das is een beschermde diersoort. Ze vinden dat het provinciebestuur er geen ontheffing voor had mogen geven. Die ontheffing was nodig omdat dassen eigenlijk niet verplaatst mogen worden tijdens de paar- en zoogtijd, die nu gaande is.

Verder wordt gevreesd dat de dassen zodra ze naar Vlodrop zijn verplaatst, in gevecht raken met een enkele dassen die daar al leven. De pas gebouwde kunstburcht voor de nu gevangen dassen in Vlodrop ligt volgens bezwaarmakers op het territorium van een bestaande dassenburcht. Het provinciebestuur stelt dat uit onderzoek is gebleken dat er geen andere dassenburcht is bij Vlodorp. Er zal echter nogmaals nauwkeurig naar de beoogde herplaatsingslocatie worden gekeken.

bron: Provincie Limburg / NU.nl, 21/02/2021