Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Projectplannen aanleg duurzame oevers in Flevoland ter inzage

Geplaatst: 22/02/2021 


Waterschap Zuiderzeeland gaat in 2021 volgens planning 25 kilometer duurzame en natuurvriendelijke oevers aanleggen. Dit is onderdeel van de versnelde aanleg van ruim 102 kilometer duurzame oevers tot en met 2021. De projectplannen voor de aanleg van duurzame oevers langs de Kluten- en Klutendwarstocht, Ramstocht, Zeebies-, Hoekwant- en Zijdenettentocht zijn gepubliceerd en liggen de komende 6 weken ter inzage.

Bij de aanleg van een duurzame oever verruimt het waterschap  de traditionele oever zo’n 2 meter met een flauw oplopend talud. Hierdoor ontstaat meer ruimte, waarmee het leefgebied van vissen, oever- en waterplanten verbetert. Dat heeft weer een positief effect op de waterkwaliteit. Ook draagt de verbreding van het wateroppervlak bij aan het beperken van peilstijgingen bij extreme neerslag.

Met de aanleg voldoet waterschap Zuidezeeland  aan verplichtingen uit nationale en Europese regelgeving. In 2027 moet 40% van alle tochten in Flevoland duurzaam en natuurvriendelijk zijn ingericht. De projectplannen zijn te vinden op de website van het waterschap.

bron: Waterschap Zuiderzeeland, 18/02/2021