Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Integrale aanpak nodig voor klimaat-, biodiversiteit- en milieuvraagstukken

Geplaatst: 19/02/2021 


Oplossingen voor mondiale klimaat-, biodiversiteit- en milieuvraagstukken zijn alleen mogelijk door een integrale aanpak. Dat is een belangrijke boodschap in het rapport ‘Making Peace with Nature’, dat op donderdag 18 februari is gepubliceerd door UNEP, het milieuprogramma van de Verenigde Naties, en waaraan door het Planbureau voor de Leefomgeving is bijgedragen.

Klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en milieuvervuiling bedreigen het halen van de  duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.  Op dit moment wordt een achtste van alle plant- en dierensoorten in het voortbestaan bedreigd, leidt verontreiniging tot een jaarlijkse voortijdige sterfte van 9 miljoen mensen en leidt de huidige trend in emissies tot een opwarming van de aarde met meer dan 3 graden aan het eind van deze eeuw. De drie crises zijn sterk met elkaar verbonden.

Het VN-rapport is geschreven door een team van 20 experts en hoofdauteurs van de onderliggende wetenschappelijke rapporten. De beoogde investeringen in het kader van Covid-19 herstelprogramma’s bieden volgens de UNEP een kans een dergelijk integraal beleid te versnellen. In het nieuwe syntheserapport beschrijven de onderzoekers mogelijke routes om dit te doen.

Meer informatie is te vinden in het rapport 'Making Peace with Nature' op de website van UNEP.