Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Opleiding voor inspecteurs Conditiemeting 2767 groen

Geplaatst: 18/02/2021 


Helix Acadamy, Alles over Groenbeheer en Stichting Groenkeur zetten samen een opleiding op voor de inspecteurs Conditiemeting 2767 groen. Assetmanagement is groeiende als beheerssytematiek om Meerjarenonderhoudsplannen op te kunnen stellen. Enige jaren geleden is de groen systematiek ontwikkeld om ook de groene buitenruimte in beeld te kunnen brengen.

In 2017 is NEN 2767-1 Conditiemeting gebouwde omgeving gepubliceerd. De norm betreft de methodiekomschrijving voor de technische beoordeling van infra en gebouwen. Het expertteam Groen en terreinen heeft daarbij een aangepaste, op groenbeheer toegesneden, methodiek en dataset ontwikkeld voor groenbeheer.

In grote lijnen is de Conditiemeting 2767 methodiek met de verschillende conditieniveaus op een zespuntschaal uit NEN 2767-1 gebruikt. Voor specifiek de beoordeling van groen is een dataset volgens de decompositie NEN 2767 ontwikkeld. De methodiek is inmiddels door diverse groenbeheerder in de praktijk met succes toegepast.

Groenkeur gaat een kwaliteitsschema ontwikkelen met competenties voor inspecteurs Conditiemeting groen 2767. In samenwerking met Helix Academy en adviesbureau Alles over Groenbeheer ontwikkelt Groenkeur een opleidingstraject om inspecteurs van opdrachtgevers en groenprofessionals op het gewenste niveau te brengen.

bron: Stichting Groenkeur, 18/02/2021