Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

'Economische groei en natuurbescherming en -herstel moet samengaan'

Geplaatst: 18/02/2021 


In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen heeft onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van het Wereld Natuur Fonds de mening van 1.011 Nederlanders gepeild van 18 jaar en ouder gepeild. Van de ondervraagden vindt 56% dat een volgend kabinet moet zorgen dat economische groei en natuurbescherming en -herstel in Nederland samengaan.

Van de ondervraagden zet 24% het belang van natuurbescherming en -herstel in Nederland in de top 5 van thema’s die bepalend zijn voor hun stem bij de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

De ondervraagden kregen ook een stelling voorgelegd over de afweging tussen het bouwen van nieuwe woningen en het beschermen van de natuur. Voor 26% is ruimte voor natuur belangrijker en 29% wil juist meer bouwen. Verder geeft 70% aan belang te hechten aan meer groen in steden en dorpen.

Van de ondervraagden wil bijna 40% dat er een omslag komt naar natuurvriendelijke landbouw, zelfs als dit leidt tot een vermindering van de veestapel en een lagere voedselproductie. Ruim 30% heeft hier geen mening over en 23% is het oneens met deze stelling.

bron: Wereld Natuur Fonds , 12/02/2021