Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

'Korting op energiecontract helpt beperkt bij acceptatie van windmolens'

Geplaatst: 18/02/2021 


Online consumentenadviseur Pricewise hield in samenwerking met veldwerkbureau Panel Inzicht een peiling onder circa 1.000 mensen. Daarbij gaf bijna 50% aan er bezwaar tegen te hebben vlakbij een windmolen te wonen. Nog eens 21% zegt dit liever niet te willen. In de peiling zegt 19% van mensen die niet in de buurt van een windmolen wil wonen, dit wél willen als zij korting krijgen op hun energiecontract of gratis stroom ontvangen van de windmolen en 18% daar over. 

Van de respondenten die groene stroom gebruiken, zegt 46% hiervoor te kiezen om bij te dragen aan een beter klimaat. Bijna de helft van deze groep zegt echter niet bereid te zijn om in de buurt van een windmolen te wonen. Het grootste bezwaar tegen windmolens is de vrees voor overlast.

In het onderzoek zegt 12% het geen probleem te vinden om in de buurt van een windmolen te wonen. Verder geeft 21% aan er niet direct bezwaar tegen te hebben, maar zij zouden dit toch liever niet willen. De meeste respondenten die niet direct bezwaar hebben of het geen probleem vinden, zijn voorstander van verduurzaming.

Voor 63% van de respondenten die niet in de buurt van een windmolen willen wonen, verandert korting op het energiecontract of gratis stroom van die windmolen niets aan hun mening, 19% zegt wel van opvatting te veranderen en 18% twijfelt.

bron: Pricewise, 18/02/2021