Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Integraal Maatregelenplan Zuidlaardermeer krijgt uitwerking

Geplaatst: 17/02/2021 


Momenteel ligt het ontwerp-waterbeheerprogramma 2022-2027 voor aan het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa's. Hierin staan de opgaven die het waterschap heeft voor het meer voor de periode 2022-2027. In het ontwerp-waterbeheerprogramma wordt ook het Integraal Maatregelenplan Zuidlaardermeer benoemd. Dit maatregelenplan is in 2019 tot stand gekomen in samenwerking en overleg met verschillende partijen. De maatregelen uit dit plan worden de komende jaren uitgewerkt en uitgevoerd.

De uitwerking van het Integraal Maatregelenplan Zuidlaardermeer gebeurt in de komende jaren. Daar worden ook de recreatieondernemers bij betrokken. Verbetering van de waterkwaliteit is één van de doelen. Daarvoor wordt gedacht aan de revitalisering van de rietoevers en de aanleg van luwe zones op ondiepe plekken.

De waterkwaliteit in het Zuidlaardermeer voldoet niet aan de normen van de Europese Kaderrichtlijn Water. De waterkwaliteit kan verbeteren door het beekdal van de Hunze te herstellen, door de zuiveringsinstallatie in Gieten aan te passen én door een paar aanpassingen te doen in het Zuidlaardermeer zelf.   

bron: Waterschap Hunze en Aa's, 17/02/2021