Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Nieuwe stap in project 'WaardeVOL Brummen'

Geplaatst: 17/02/2021 


Om dinsdag 16 februari ondertekenden bestuurders van provincie Gelderland, gemeente Brummen, Natuurmonumenten en waterschap Vallei en Veluwe een samenwerkingsovereenkomst rond het project WaardeVOL Brummen. Er is samen met inwoners en agrariërs een schetsontwerp gemaakt voor het leefgebied Voorstonden, Oekense Beek en Leusveld.

Het schetsontwerp is onderdeel van de samenwerkingsovereenkomst, waarin de rollen en verantwoordelijkheden van de organisaties zijn vastgelegd. Ook de financiën zijn hierin opgenomen. Er is 17 miljoen euro gereserveerd voor de maatregelen om het gebied toekomstbestendig in te richten. Voor 1 januari 2026 moeten deze maatregelen uitgevoerd zijn.

De organisaties bepalen in de komende weken samen met de inwoners en agrariërs in 5 deelgebieden de aanpak en werkwijze om inrichtingsvoorstellen te maken. De bijeenkomsten voor deze volgende stap vinden via internet plaats op dinsdag 9, 16, 23 en 30 maart en donderdag 8 april.

WaardeVOL Brummen heeft betrekking op een afwisselend gebied met coulisselandschappen, landgoederen en 3 beken. Vanwege de hoge natuurwaarden maakt het gebied deel uit van het Europese Natura 2000-netwerk. In het gebiedsproces werken de organisaties samen met inwoners en bedrijven om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen, de leefomgeving te verbeteren en de natuur te versterken.

bron: Waterschap Vallei en Veluwe, 16/02/2021