Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Wereld Natuur Fonds: 'Ontbossing vindt nog op grote schaal plaats'

Geplaatst: 13/01/2021 


In de periode tussen 2004 en 2017 is in Azië, Afrika en Zuid-Amerika in totaal 43 miljoen hectares natuur vernietigd. Dit is een gebied ter grootte van tien keer Nederland. De tropische bossen zijn gekapt om met name ruimte te creëren voor landbouw. Dat stelt het Wereld Natuur Fonds in het overzichtsrapport Deforestation fronts: Drivers and responses in a changing world.

Wereld Natuur Fonds identificeert in het rapport 24 landen in Azië, Latijns-Amerika en Afrika waar bossen en andere natuur bedreigd wordt. Negen van de 24 landen liggen in Latijns-Amerika. Verder gaat het om 8 landen in Afrika en 7 in Azië.

In het rapport doet de organisatie diverse aanbevelingen richting bedrijven, overheden, beleidsmakers en burgers om wereldwijde ontbossing te stoppen. Het Wereld Natuurfonds pleit voor wetgeving om bossen beter te beschermen en om te stoppen met het kopen van producten waarvoor ontbost is. Waardevolle natuurgebieden en de rechten van inheemse bevolkingsgroepen moeten beter worden beschermd.

Meer informatie is te vinden in het rapport Deforestation fronts: Drivers and responses in a changing world.

bron: Wereld Natuur Fonds, 13/01/2021