Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Limagrain wint Plantum Duurzaamheidsprijs 2020

Geplaatst: 15/10/2020 


Limagrain Nederland heeft de Plantum Duurzaamheidsprijs 2020 gewonnen. Het bedrijf ontwikkelde met Advanta Staygreen 2 EPR een zaadmengsel dat kan zorgen voor herstel van het natuurlijk evenwicht rondom eikenbomen, en biedt daarmee een bijdrage in de beheersing van eikenprocessierupsen. Het was de vijfde keer dat Plantum, de brancheorganisatie van de sector uitgangsmaterialen, de duurzaamheidsprijs uitreikte.

Advanta Staygreen 2 EPR is een speciaal samengesteld meerjarig zaadmengsel van 18 inheemse soorten, waaronder veel scherm- en vlinderbloemigen. Door het inzaaien van dit mengsel in de buurt van eikenbomen ontstaat een gevarieerde habitat waarin de natuurlijke vijanden van de rups zich thuis voelen en vermenigvuldigen.

Het zaaien van het mengsel vormt een onderdeel van een aanpak die uit meer maatregelen bestaat. Naast de zaadmengels worden er bijvoorbeeld ook nestkastjes geplaatst waardoor de habitat voor vogels en vleermuizen verbetert, ook zij ruimen eikenprocessierupsen op. In samenwerking met het kenniscentrum Eikenprocessierups werd er gemonitord of de aanpak ook effectief is. De resultaten zijn bemoedigend, Limagrain zag 80% minder nesten dan op de controlelocatie zonder deze maatregelen.

bron: Plantum, 18/09/2020