Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Wageningen University & Research wordt partner van stichting De Groene Stad

Geplaatst: 13/10/2020 


Stichting De Groene Stad en Wageningen University & Research gaan nauwer samenwerken om het belang van groen binnen en buiten de stad op de kaart te zetten. Beide partijen werken al jaren samen, maar met het toetreden van Wageningen University & Research tot het partnerprogramma is de samenwerking nu ook formeel.

Wageningen University & Research en De Groene Stad werken al enkele jaren samen aan kennisontwikkeling in het kader van De Groene Agenda. Binnen dit programma worden verschillende projecten in publiek private samenwerking geïnitieerd en gefinancierd. Bijvoorbeeld ecosysteemdiensten van boomkwekerijproducten, de effecten van planten op het binnenklimaat of het succesvol implementeren van groen in stedelijke ontwikkeling. De wetenschappelijke resultaten worden gedeeld via Groen Kennisnet.

De Groene Stad vormt een internationaal netwerk met zusterorganisaties in diverse Europese landen. Binnen het Europese promotieprogramma 'Green Cities for a Sustainable Europe' vinden talrijke nationale en internationale activiteiten plaats. Al deze uitingen en evenementen staan in het teken van voorlichting over de meerwaarde van groen in de stedelijke omgeving.

bron: Stichting De Groene Stad, 13/10/2020