Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Herder gaat productie en distributie van de Fish Protector verzorgen

Geplaatst: 13/10/2020 


De bedrijven Gebr. Tolenaars uit Nieuwendijk en Herder uit Middelburg zijn overeengekomen dat het octrooi voor de Fish Protector MK01 wordt overgenomen door Herder. Met de Fish Protector wordt het visvriendelijk uitmaaien van de watergangen mogelijk. Dat gebeurt door het gebruik van lichtflitsen. Uit recent onderzoek is bewezen dat de vissterfte hiermee fors afneemt. Herder zal zowel de productie als de distributie van de Fish Protector overnemen.

Het vrijhouden van de vele soorten watergangen door deze te maaien is een belangrijk om de doorstroming te waarborgen. De maaikorven van Herder zijn samen met de maaiboten van Conver de meest gebruikte werktuigen om de watergangen vrij te houden van vegetatie. Om vissterfte bij het maaien van de watergangen te voorkomen is de Fish Protector MK01 ontwikkeld.

Met de Fish Protector MK01 wordt het mogelijk de watergangen visvriendelijk uit te maaien doordat de machine is voorzien van vier stroboscooplampen die flitslicht geven. Door de lichtflitsen worden vissen gealarmeerd en zullen deze door de schrikreactie vluchten. Hierdoor wordt grotendeels voorkomen dat vissen in de maaikorf, het T-mes of de maaiboot terechtkomen.

bron: Gebr. Tolenaars, 12/10/2020