Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Stichting Steenbreek gaat samenwerken met de ‘guerrilla gardeners’

Geplaatst: 13/10/2020 


Stichting Steenbreek gaat samenwerken met de ‘guerrilla gardeners’. De missie van dit collectief is via bijzondere acties mensen overtuigen van het belang van meer groen en de openbare ruimte vergroenen.

‘Guerrilla gardening’ is in de jaren zeventig begonnen door een groep bewoners die genoeg had van de rommel en verpaupering in hun buurt in New York. Ze begonnen een buurttuin op een stuk land dat al jaren niet gebruikt werd en waarvan niemand wist wie de eigenaar was. In een jaar tijd ruimden ze de rommel en afval op en legden een tuin aan. Vanuit dat initiatief stonden er in de hele wereld ‘guerrilla gardeners’ op. Circa 10 jaar geleden gebeurde dat in Nederland.

Inmiddels zijn er volgens de Stichting Guerrilla Gardeners, duizenden guerrilla gardeners in Nederland. Acties zijn onder meer het aanleggen van geveltuinen en het gooien van pakketje bloemzaadjes in klei en compost op saaie plekken. Binnenkort start Steenbreek samen met de guerrilla gardeners een project om de ruimte rond een boom, vaak een plek met hondenpoep en afval, aan te pakken.

bron: Stichting Steenbreek, 13/10/2020