Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Provincie Overijssel ondersteunt goede ideeën voor het platteland

Geplaatst: 15/09/2020 


De provincie Overijssel is trots op het platteland en wil de kwaliteit van het buitengebied graag in stand houden en versterken. De provincie zoekt daarom inwoners en ondernemers die hieraan een bijdrage willen leveren. Voor goede ideeën is een nieuwe subsidieregeling beschikbaar.

Bewoners en ondernemers kennen als geen ander de uitdagingen en kansen op het platteland. Zij denken na over hun plek, hun thuis en hoe ze daar prettig kunnen blijven wonen en werken in de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een plan om het lokale onderwijs of de zorg slimmer te organiseren en zo te behouden of een idee om prachtig erfgoed beter te benutten.

Twee onderdelen

De provincie gaat bewoners en ondernemers financieel helpen met de subsidieregeling ‘Leefbaar Platteland’. De regeling kent twee onderdelen:
1. Het ondersteunen van onderzoek naar de haalbaarheid van een bestaand of opstartend lokaal initiatief of procesondersteuning om te komen tot een toekomstplan of een businesscase (max. 20.000 euro).
2. Fysieke uitvoering van een toekomstplan of een businesscase (max. 150.000 euro).

750 duizend euro

De regeling is inmiddels geopend. In totaal is 750 duizend euro beschikbaar. Voorwaarden van de subsidie en het aanvraagformulier zijn hier te vinden.

bron: Provincie Overijssel, 14/09/2020