Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Staatsbosbeheer helpt Meer Bomen Nu met (ver)planten van 1 miljoen bomen

Geplaatst: 14/09/2020 


Staatsbosbeheer helpt komende winter Meer Bomen Nu met het verhuizen van 1 miljoen overtallige jonge boompjes en struiken. Deze zaailingen verhuizen naar een nieuwe plek waar ze gewenst zijn en de kans krijgen om uit te groeien tot volwassen exemplaar. Meer Bomen Nu is een initiatief van Meergroen, Caring Farmers, de Boomfeestdag en Urgenda, waar steeds meer mensen en organisaties bij aanhaken.

Staatsbosbeheer beheert naast bossen onder andere ook veengebieden, heide en uiterwaarden, waar regelmatig jonge bomen verwijderd worden om deze gebieden open te houden. Door mee te werken aan dit initiatief, krijgen deze jonge bomen een mooie nieuwe plek elders in het land. Samen met vrijwilligers van Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van Meer Bomen Nu worden de jonge bomen onder toeziend oog van de boswachters verwijderd. Iedereen die zich aanmeldt via www.meerbomen.nu kan vervolgens een jonge boom planten op een nieuwe plek, zoals een achtertuin, in een houtwal rondom een akker of in een nieuw voedselbos.

Staatsbosbeheer werkt niet alleen aan open landschappen, de komende 10 jaar wordt er ook zo'n 5.000 ha nieuw bos in Nederland geplant.

www.meerbomen.nu

bron: Staatsbosbeheer, 14/09/2020