Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Donker Groep aan de slag met vaste planten, heesters en bomen op het Floriadeterrein

Geplaatst: 10/09/2020 


Donker Groep heeft de aanbesteding van de gemeente Almere gewonnen om op het Floriadeterrein ongeveer 50.000 heesters, ruim 500 bomen in verschillende maten en 170.000 vaste planten te gaan planten. Het is ook de start van de toekomstige woonwijk 'Hortus' die vorm krijgt als enorm arboretum waarbij alle boomsoorten 'op alfabet' worden geplant.

Met de gunning van het planten van de vaste planten, heesters en bomen moet de planning van Floriade Expo 2022 op orde blijven. De komende maanden zal het overgrote deel van de vaste planten, heesters en bomen de grond in gaan. Een klein deel van de vaste planten wordt tijdelijk in depot in grotere potten verder opgekweekt. Zodat die volgend jaar uitgeplant kunnen worden.

Dat geldt ook voor een klein deel van de bomen. Die staan nu al klaar om geplant te worden in Airpots. Hiervoor is gekozen, omdat bomen in Airpots een minimale verplantingsschok krijgen. Het gaat hier om bomen die door bouwwerkzaamheden niet eerder geplant kunnen worden. Het is essentieel dat de planten zo snel mogelijk de grond in gaan. Alle planten staan idealiter minimaal een volledig groeiseizoen in de grond om zich te ontwikkelen.

De basisopzet van Floriade Expo 2022 is een strikt alfabetische opzet van de botanische naam, van ongeveer 700 verschillende soorten bomen die in een grid over het Floriadeterrein zijn verdeeld. Ieder kavel bestaat uit een vier meter brede rand waar de bomen de eerste beplantingslaag vormen. Per kavel zijn de beplantingsplannen heel zorgvuldig tot stand gekomen.

bron: Donker Groep, 10/09/2020