Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Vraag naar wild blijft toenemen

Geplaatst: 10/09/2020 


De vraag naar puur vlees uit de vrije natuur neemt in hoge mate toe. Grote stukken ‘stoer’ kwaliteitsvlees voor bereiding op de (winter)barbecue of in de oven zijn populair. Datzelfde geldt voor stoven. Natuurlijk zijn poeliers de wildspecialisten, maar ook slagers kunnen hier hun voordeel mee doen.

Wildproducten geven antwoord op trends als gemak (kant-en-klare producten), gezondheid (eiwitrijk en cholesterolarm) en dierenwelzijn (ultieme scharrelvlees), weet Marian Lemsom, directeur van de Koninklijke Nederlandse Slager (KNS). ‘Buiten de hoofdmaaltijd zie je ook wat betreft wild meer eetmomenten ontstaan, zoals als amuse, als voorgerecht en als snack.

Buiten koken is een blijvertje met barbecue in de hoofdrol. Je ziet wild dan ook terug op de barbecue en zeker ook winterbarbecue. Slagers kunnen zich op het gebied van wild onderscheiden als specialist door klanten te vertellen over de herkomst en advies te geven over bereiding en toepasbaarheid’, benadrukt ze.

bron: Vleesmagazine, 10/09/2020