Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

VHG partner in convenant Klimaatadaptief Bouwen Zuid-Holland

Geplaatst: 09/09/2020 


Branchevereniging VHG is partner geworden in het Zuid-Hollandse convenant Klimaatadaptief Bouwen. De coalitie achter dit convenant bestaat uit onder andere uit de provincie Zuid-Holland, gemeenten, waterschappen, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en maatschappelijke organisaties.

De deelnemers van het convenant zetten zich in om op nieuwbouwlocaties in Zuid-Holland zoveel mogelijk klimaatadaptief te bouwen, zodat deze bestand zijn tegen weersextremen als gevolg van de klimaatverandering. Concreet betekent dat: samen initiatieven versnellen, nieuwe ontwerpprincipes en standaarden ontwikkelen, innovaties stimuleren en meer proeflocaties mogelijk maken waar klimaatadaptief bouwen toegepast kan worden.

Branchevereniging VHG brengt in deze coalitie de concepten van De Levende Tuin en Het Levende Gebouw in. Daarmee wil VHG de groene oplossingen in klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen in Zuid-Holland stevig op de kaart zetten.

De coalitie heeft diverse tools ontwikkeld, die inmiddels ook gebruikt worden in andere provincies. Daardoor bereikt de deelname van VHG ook planvormingsprocessen bij andere provincies. Momenteel wordt gewerkt aan de uitbreiding en verdere lancering van de tools.

bron: Branchevereniging VHG, 08/09/2020