Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Handhavingsverzoek MOB op AgroGas afgewezen

Geplaatst: 08/09/2020 


Coöperatie Mobilisation for the Environment U.A. te Nijmegen (hierna: MOB) heeft bij Gedeputeerde Staten een handhavingsverzoek ingediend. Volgens de MOB is de (hout-gestookte) biomassakachel niet opgenomen in de omgevingsvergunning die aan AGroGas te Varsseveld is verleend. Gedeputeerde Staten hebben dit handhavingsverzoek afgewezen omdat wel een omgevingsvergunning is verleend voor de biomassakachel.

Ook hebben Gedeputeerde Staten geen aanleiding gezien om de omgevingsvergunning ten aanzien van de biomassakachel in te trekken of te wijzigen. De MOB is het hier niet mee eens en heeft bezwaar gemaakt tegen deze beslissing. De onafhankelijke commissie Rechtsbescherming heeft Gedeputeerde Staten geadviseerd over de bezwaren van de MOB.

De commissie Rechtsbescherming is tot de conclusie gekomen dat de biomassakachel onderdeel is van de omgevingsvergunning die op 1 maart 2017 aan AGroGas is verleend. Daarom is er geen sprake van een overtreding. Naar het oordeel van de Commissie hebben Gedeputeerde Staten het handhavingsverzoek en het verzoek om revisie van de omgevingsvergunning voor wat betreft de biomassakachel terecht afgewezen.

bron: Provincie Gelderland, 25/08/2020