Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

BIJ12 gaat subsidieregeling voor opruimen drugsafvaldumpingen uitvoeren

Geplaatst: 31/07/2020 


Op 25 juni besloot het bestuur van het Interprovinciaal Overleg om de uitvoering van de subsidieregeling voor het opruimen van drugsafvaldumpingen voor al de twaalf provincies, vanaf 1 januari 2021 onder te brengen bij BIJ12. Dit jaar wordt de regeling voor alle provincies nog uitgevoerd door de provincie Noord-Brabant. BIJ12 is inmiddels begonnen met voorbereiding, zodat vanaf 1 januari 2021 de uitvoering daadwerkelijk van start kan.

Gedupeerden die kosten maken of hebben gemaakt voor het opruimen van gedumpt drugsafval kunnen hiervoor compensatie aanvragen bij hun provincie. De regeling is met middelen van en in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid en in afstemming met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten tot stand gekomen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid stelt hiervoor jaarlijks 1 miljoen euro beschikbaar, tot en met 2024.

De regeling is bestemd voor gemeenten, omgevingsdiensten en waterschappen. Daarnaast kunnen particulieren, inclusief Staatsbosbeheer, die eigenaar of erfpachter van een locatie met drugsafvaldumping zijn van de regeling gebruik maken. Particulieren krijgen 100% van de kosten voor het afvoeren en verwerken van gedumpt drugsafval en het eventueel saneren van bodem vergoed. Gemeenten, omgevingsdiensten en waterschappen 50%. Er geldt daarbij een maximum van 24.999 euro.

bron: BIJ12, 31/07/2020