Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

LEADER-steun voor project Clemenspark in Brunssum

Geplaatst: 30/07/2020 


De Lokale Actiegroep van LEADER Zuid-Limburg heeft op woensdag 27 juli een positief advies gegeven om 110.000 euro subsidie toe te kennen, aan het project ‘Clemenspark’ in Brunssum. Hierbij wordt op het perceel van een voormalig kloostercomplex, een dorpsboomgaard, kloostertuin, een amfibieënpoel en een houtwal aangelegd. Ook worden hagen en bloemenranden aangelegd die de vroegere kloostervleugel en paterskerk zichtbaar maken.

De hoogstamboomgaard wordt een sociale dorpsboomgaard waarbij de deelnemers meehelpen aan verzorging, oogst en het samen verkopen of verwerken van de oogst. Daarmee worden vrijwilligers en buurtbewoners blijvend actief betrokken bij de inrichting en het beheer. De kloostertuinen krijgen een belangrijke educatieve functie en worden ingericht met kruidenperkjes.

Daarnaast wordt er een eco-leertuin voor educatieve activiteiten gerealiseerd met insectenlokkende planten om de biodiversiteit in het park te verhogen. Verder worden er nestkasten, broedstoven en andere onderkomens voor dieren geplaatst. Ook de kikkerpoel speelt een belangrijke rol bij de educatieve activiteiten. Aan de zuidzijde is een segmentmuur van Kunradersteen gepland als habitat voor reptielen.

bron: Provincie Limburg, 30/07/2020