Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Natuurindicatoren voor biodiversiteitsbeleid geactualiseerd

Geplaatst: 30/07/2020 


Het Planbureau voor de Leefomgeving, het Centraal Bureau voor de Statistie en Wageningen University & Research hebben de natuurindicatoren voor het biodiversiteitsbeleid van Rijk en provincies geactualiseerd. Deze set indicatoren is ontwikkeld in opdracht van de provincies en het Rijk in het kader van de lerende evaluatie van het Natuurpact.

De indicatoren zijn ontwikkeld in het kader van de eerste lerende evaluatie van het Natuurpact, om de toestand en ontwikkeling van soorten en ecosystemen in beeld te brengen. De indicatoren zijn bedoeld voor natuurbeleidsmedewerkers van de provincies en het Rijk.

In het kader van de tweede lerende evaluatie van het Natuurpact is deze set nu geactualiseerd. De indicatoren in het dashboard hebben betrekking op Nederland in totaal, maar zijn voor bijna alle indicatoren ook uitgewerkt op het provinciale schaalniveau.

Naast het bieden van informatie over de toestand en ontwikkeling van de biodiversiteit is de publicatie bedoeld als input voor een dialoog met de provincies en het Rijk over de voortgang van het beleid. De publicatie bestaat uit 3 overkoepelende pagina’s en 17 indicatorpagina’s die zijn te raadplegen via de website van het Compendium voor de Leefomgeving.

bron: Planbureau voor de Leefomgeving, 08/07/2020