Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

VHG roept groenbedrijven op alert te blijven op coronamaatregelen

Geplaatst: 30/07/2020 


Branchevereniging VHG heeft alle ondernemers in het groen donderdag 30 juli een brief gestuurd met de dringende oproep om alert te blijven op het naleven van de voorzorgsmaatregelen tegen corona. Dat is essentieel om als branche aan de slag te kunnen blijven als de nieuwe coronapiek zich ook in Nederland doorzet.

“Tot nu toe is de groene branche de coronaperiode goed doorgekomen”, zo schrijft VHG-directeur Egbert Roozen in de brief. “Doordat VHG ervoor heeft gezorgd dat we als groene branche zijn aangesloten bij het protocol Samen veilig doorwerken van het ministerie van Binnenlandse Zaken, konden de groenbedrijven het werk zoveel mogelijk doorzetten.”

“Uit de dagelijkse contacten met ondernemers maken we op dat er veel werk is en dat de druk groot is om alles goed geregeld te krijgen”, stelt Roozen. “Als deze nieuwe coronapiek zich verder doorzet is het belangrijk, dat we aan de slag kunnen blijven om de continuïteit van de bedrijven en de werkgelegenheid te garanderen. Ik roep daarom alle ondernemers in onze branche dringend op de voorzorgmaatregelen vanuit het protocol ‘Samen Veilig Doorwerken’ goed na te leven en er binnen het bedrijf extra aandacht aan te besteden.”

VHG is vanaf het begin van de corona-uitbraak het crisis- en informatiecentrum voor de hele groene branche geweest om overheidsmaatregelen op te volgen en ondernemers te helpen de juiste voorzorgsmaatregelen binnen het bedrijf te nemen. Zowel VHG-leden als niet-leden zijn geholpen. Vanaf 1 september zal VHG haar dienstverlening weer exclusief voor de leden openstellen.

bron: Branchevereniging VHG, 30/07/2020