Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Plannen voor uitbreiding van zandwinplas bij Zevenhuizen

Geplaatst: 29/07/2020 


Zandwinbedrijf K3Delta wil de zandwinplas bij het Groningse Zevenhuizen met 20 hectare uitbreiden. Het bedrijf voorziet een groei in de vraag naar zand vanuit de bouwsector. Daarom wil het bedrijf de winning van zand uitbreiden. Dat gebeurt dan in westelijke richting van de bestaande plas.

Hoe het gebied er na de zandwinning uit komt te zien, ligt nog niet vast. Er liggen meerdere varianten op tafel, waarbij onder andere gedacht wordt aan energieproductie via zonnepanelen, natuurontwikkeling en recreatie. Mogelijk komen er in de toekomst eilanden in de plas die worden ingericht voor moerasplanten- en vogels. Ook kunnen daar recreatiewoningen worden gebouwd.

Er moet nog een milieueffectrapportage worden opgesteld voor de uitbreiding van de zandwinning. Ook moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Als alles volgens planning verloopt wil K3Delta in 2022 beginnen met het uitbreiden van de plas. De plannen liggen momenteel ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Noordenveld in Roden en het provinciehuis van Drenthe in Assen. Mensen hebben zes weken gelegenheid om een zienswijze in te dienen.

bron: RTV Noord, 29/07/2020