Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Het Limburgs Landschap gaat samen met Trees for All bomen planten

Geplaatst: 29/07/2020 


Samen met Trees for All gaat Het Limburgs Landschap in Limburg de komende drie jaar 30 hectare bos aanplanten. Dit nieuwe bos draagt bij aan het ‘Actieplan 1 miljoen bomen’ van de provincie Limburg en aan de landelijke doelstellingen van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor 37.000 hectare meer bos in Nederland in 2030.

Stichting Trees for All is opgericht in 1999 en is de enige aanbieder van CO2-compensatie via bosprojecten die ook over het CBF-keurmerk beschikt. Trees for All plant zowel bomen in Nederland als in het buitenland. De stichting is zelf geen boseigenaar, maar selecteert projecten die voor een bijdrage in aanmerking komen.

Het Limburgs Landschap heeft bekeken welke terreinen geschikt zijn om nieuw bos aan te leggen. Dit najaar gaan de eerste bomen de grond in bij het Zwart Water in Venlo. In totaal gaan met hulp van Trees for All door heel Limburg 136.000 bomen geplant worden in de natuurgebieden van Het Limburgs Landschap.

De plantlocaties bestaan voornamelijk uit graslanden die voorheen een agrarische bestemming hadden en liggen vooral bij bestaande natuur. Er worden alleen inheemse boomsoorten aangeplant, zoals de haagbeuk, winterlinde, zoete kers, beuk, zwarte els, gewone es, winter- en zomereik. Aan de bosranden worden struikvormers als hazelaar, meidoorn en lijsterbes aangeplant om een mooie overgang te creëren van bos naar het omliggende landschap.

bron: Het Limburgs Landschap, 29/07/2020