Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Nest van Aziatische hoornaar verdelgd in Zeeuws-Vlaanderen

Geplaatst: 28/07/2020 


Het bedrijf Traas Ongediertebestrijding heeft maandagmiddag 27 juli in Zeeuws-Vlaanderen een nest van een Aziatische hoornaar verdelgd. Het nest bevond zich in de spouwmuur van een woning. De provincie Zeeland kreeg eerder die dag bericht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit dat er een nest was aangetroffen. De eigenaar van de woning had dat gemeld.

De Aziatische hoornaar is een grotendeels zwarte wesp die heel sporadisch in Nederland wordt gesignaleerd. Hij heeft een oranje kop en op zijn lijf een smalle, gele band vooraan en een brede, oranje band achteraan. Het is een exotische wespensoort die op grond van Europese wetgeving moet worden bestreden omdat de wesp honingbijen, hommels, vliegen, vlinders en rupsen eet.

Mocht deze hoornaar zich in Nederland vestigen, dan zou dat op termijn kunnen leiden tot een afname van het aantal bestuivers, en dat is mogelijk weer bedreigend voor bevruchting van planten. Voor de mens is een steek van de Aziatische hoornaar vergelijkbaar met die van een gewone wesp.

bron: Provincie Zeeland, 28/07/2020