Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Pilotstudie naar biodiversiteit in gemeentelijk groen van Scherpenzeel

Geplaatst: 27/07/2020 


Binnen het meerjarig, landelijk onderzoeksprogramma 'Grasvelden, Klimaat & Biodiversiteit' bekijken onderzoekers samen met gemeenten en graszaadleveranciers hoe de biodiversiteit van grasvegetaties binnen het stedelijk landschap verhoogt kan worden. De gemeente Scherpenzeel is de eerste gemeente die meedoet in een pilotstudie over hoe in de praktijk gemeenten omgaan met hun gemeentelijk groen.

In het biodiversiteitsonderzoek wordt gekeken naar sportcomplexen, gemeenteparken, golfbanen, bedrijventerreinen, groenstroken, speelplaatsen en overige hoeken. Veel gemeenten zijn al bewust bezig om bij te dragen aan herstel van biodiversiteit in het groen dat ze beheren, ook in de grasachtige vegetaties. Hoe de gemeente Scherpenzeel het beheer aanpakt zal uit de pilotstudie blijken.

Bij de pilotstudie zullen meer gemeenten en ook beheerders van golfbanen betrokken worden. In een later stadium van het project zullen vervolgens in onderlinge afstemming van wensen en mogelijkheden maatregelen worden opgesteld om de biodiversiteit binnen het gemeentegroen te verhogen. Kennisuitwisseling tussen verschillende gemeenten, graszaadleveranciers en onderzoekers moet uiteindelijk leiden tot een verhoogde adoptie van maatregelen en aangepast beheer van gemeentelijk groen.