Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Inpassingsplan voor windpark A16 moet nog worden verbeterd

Geplaatst: 22/07/2020 


Provinciale Staten van Noord-Brabant krijgen een half jaar de tijd om 9 fouten in het inpassingsplan ‘Windenergie A16’ te herstellen. De Raad van State verwacht dat de provincie deze gebreken op niet al te ingewikkelde wijze zal kunnen herstellen. Dat blijkt uit een tussenuitspraak van woensdag 21 juli. Na het herstelbesluit van de provincie zal de Raad van State een einduitspraak doen over het inpassingsplan voor de windturbines.

Het provinciale inpassingsplan maakt de bouw mogelijk van 28 windturbines langs de snelweg A16. De turbines komen op vier verschillende locaties te staan: Klaverpolder, Zonzeel/Nieuwveer, Galder en Hazeldonk. Tegen het inpassingsplan zijn 23 beroepschriften ingediend, waarvan het merendeel afkomstig is van bewoners en bedrijven die wonen of gevestigd zijn in het gebied waar de windturbines moeten komen.

In de tussenuitspraak constateert de Raad van State dat Provinciale Staten van Noord-Brabant op 9 punten fouten hebben gemaakt bij de beoordeling van de geluids- en schaduwoverlast van de nieuwe windturbines, vooral in situaties waarbij er in de omgeving ook al bestaande windturbines staan of andere windturbines gepland zijn. De Raad van State verwacht dat de provincie deze gebreken op niet al te ingewikkelde wijze zal kunnen herstellen. In de latere einduitspraak zal worden beoordeeld of de provincie met het herstelbesluit aan de opdrachten in de tussenuitspraak heeft voldaan.

Meer informatie is te vinden in de tussenuitspraak van de Raad van State.

bron: Raad van State, 22/07/2020