Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Inspiratieochtend Heemtuin Malden

03/07/2021 10:00–12:30 u  | Malden


Wat 40 jaar geleden nog een braakliggend stuk land was, is door de inzet van honderden vrijwilligers een prachtig stukje natuur geworden met verschillende biotopen en veel soorten van de rode lijst. Op deze ochtend brengen we een bezoek aan dit bijzondere gebied.

Tijdens deze ochtend gaan we op bezoek bij Heemtuin Malden. We krijgen een rondleiding door de tuin, leren over beheer en biodiversiteit. Er is ook ruimte om ervaringen en inzichten te delen over de relatie tussen natuur en cultuur, de rol van de tuinen om participatie bij landschap en biodiversiteit te vergroten, en alles te bespreken wat verder ter tafel komt.

Heemtuin Malden is gelegen op grondgebied dat in eigendom is van de gemeente Heumen. Het 8 hectare grote gebied wordt sinds 1978 beheerd door de vrijwilligers van de vereniging. De vereniging heeft natuurbeheer en natuureducatie als dubbele doelstelling. Wat 40 jaar geleden nog een braakliggend stuk land was, is door de inzet van honderden vrijwilligers een prachtig stukje natuur geworden met verschillende biotopen en veel soorten van de rode lijst. Meer informatie kun je vinden op de website van Heemtuin Malden.

Klik hier om u aan te melden.

Organisatie: Stichting Landschapsbeheer Gelderland